Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του κολλητού φίλου του Άλκη Καμπανού, που ήταν μαζί και τραυματίστηκε το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Για πάνω από 5 ώρες ο κολλητός φίλος του Άλκη Καμπανού κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης περιγράφοντας όλα όσα θυμόταν από τη νύχτα της δολοφονίας τον Φεβρουάριο του 20022.
Όπως είπε οι 12 κατηγορούμενοι «ήρθαν οργανωμένη για να σκοτώσουν».


Ο 21χρονος μάρτυρας , ο Άγγελος, δέχθηκε και αυτός χτυπήματα από τους κατηγορούμενους δράστες. Όπως περιέγραψε, τον χτύπησαν με ξύλο στο κεφάλι, ενώ δέχθηκε μαχαιριές στο πόδι.

Από τις 8 ήμασταν όλοι παρέα. Μετά καθίσαμε στα σκαλιά και ήρθαν αυτοί οι 12. κάνεις από εμάς δεν ήταν οργανωμένος. Ψάχναμε ένα μέρος εντελώς τυχαία. 40 λεπτά καθόμασταν εκεί”, ανέφερε ο 21χρονος Άγγελος.
Στη συνέχεια περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος αλλά και ο Άλκης, που του στοίχησε τη ζωή. “Είδα από αριστερά να έρχονται 4 άτομα και να μας ρωτάνε τι ομάδα είμαστε. Ήταν ψηλός και ξανθός αυτός που μας ρώτησε. Οι άλλοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες. Ήταν οργανωμένο. Κρατούσαν ξύλα και κάτι άλλο που δεν αντιλήφθηκα τι ήταν. Απάντησα ότι ήμουν Άρης. Ήρθαν ψυχροί και ήρεμοι σε εμάς. Από δεξιά είδα αλλά 5 με 6 άτομα να έρχονται. Εκείνη τη στιγμή είδα το δρεπάνι και κοκκάλωσα. Με σόκαρε πολύ. Ολοι μαζί ήρθαν προς τα πάνω μας. Σήκωσα το κράνος και χτύπησα έναν στο κεφάλι. Έκανε πίσω και ήρθε επιθετικά και με κάρφωσε με ένα μαχαίρι στο πόδι. Υπήρχαν κάποιοι που με κρατούσαν και άλλοι που με χτυπούσαν. Είχα αρκετές μαχαιριές. Με ξύλο και με δρεπάνι μας χτύπησαν. Άκουσα τον Άλκη να φωνάζει βοήθεια. Ήταν πεσμένος στα σκαλιά. Είδα από πάνω του πάρα πολλά άτομα να τον χτυπούν. Σίγουρα πάνω από 10. Ενας με χτύπησε με ξύλο στο κεφάλι. Προσπάθησα να μην λιποθυμησω γιατί ήξερα ότι θα σκότωναν. Μετά τους είδα να φεύγουν τρέχοντας. Μετά κατέβηκα τα σκαλάκια. Σήκωσα τον Άλκη έκανε 2 με 3 βήματα και κάθισε στο παρτέρι. Προσπαθούσα να τον βοηθήσω”.


Ο 21χρονος πρόσθεσε στη συνέχεια ότι ο πρώτος που ενημερώθηκε από τον ίδιο για το περιστατικό ήταν ο πατέρας του Άλκη Καμπανού.

Σε ερώτηση της Εισαγγελέως για το εάν “ήρθαν στα χέρια” όλοι τους, ο 21χρονος ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. “Ήρθαν για να σκοτώσουν”, επανέλαβε.

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα που του έθεσε ο Αλέξης Κούγιας, για το εάν συμμετείχαν και άλλοι στο συμβάν, ο μάρτυς είπε κατηγορηματικά πως “ναι πιστεύω ήταν και άλλοι εκτός του σημείου. Εκτιμώ ότι πέρασαν κάποιοι, μας είδαν, τους ενημέρωσαν και μετά από λίγα λεπτά ήρθαν. Δεν ήταν τυχαίο όλο αυτό. Δεν με πλησίασε κανείς για να μου ζητησει συγγνώμη. Ούτε από το περιβάλλον των 12”.

Σημειώνεται πως ο μάρτυς ανέφερε πως δεν είδε κάποιο όχημα από το οποίο να αποβιβάζονται οι φερόμενοι ως δράστες.

Πηγή: thestival.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook