Τη γενική κατακραυγή έχουν προκαλέσει οι εικόνες με μαθητές να περνούν πάνω σε ένα κουβούκλιο το φουσκωμένο Εύηνο στο Θέρμο.

Μαθητές αναγκάστηκαν να διασχίσουν αυτοσχέδια γέφυρα πάνω από το «φουσκωμένο» ποτάμι, μπαίνοντας σε σιδερένιο κουβούκλιο, με προφανή τον κίνδυνο για την ζωή τους.

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι απίστευτες εικόνες με μαθητές να περνούν τον ποταμό Εύηνο,εν μέσω κακοκαιρίας, διασχίζοντας μία αυτοσχέδια γέφυρα ή μπαίνοντας σε κουβούκλιο, γεγονός που προκάλεσε και την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Η σφοδρή κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να γίνει κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Λουτρών Στάχτης – Θέρμου, με αποτέλεσμα το λεωφορείο που είχε μεταφέρει τους μαθητές από τα χωριά Φαμήλα και Στράνωμα στο Θέρμο το πρωί, να μην μπορεί να πραγματοποιήσει το μεσημεριανό δρομολόγιο.

Έτσι, 8χρονα παιδιά αναγκάστηκαν να διανύσουν 70μ. αιωρούμενης συρμάτινης γέφυρας πάνω από τα θολά και ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου και άλλα να περάσουν το ποτάμι μέσα σε κουβούκλιο. Η γέφυρα δεν ήταν σταθερή και βρίσκεται εκεί από τη δεκαετία του 60′. Μέχρι σήμερα, ο δρόμος παραμένει κλειστός εξαιτίας του βράχου που έκλεισε τον δρόμο.

Μηνύσεις προαναγγέλλει ο δήμαρχος
Για το θέμα έκανε παρέμβαση ο δήμαρχος Θέρμου, λέγοντας μάλιστα πως θα κάνει μηνύσεις κατά των υπευθύνων. Ο Σπύρος Κωνσταντάρας αναφέρθηκε στο περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο τα παιδιά, λέγοντας πως δεν ενημερώθηκε ποτέ ο ίδιος ή η περιφέρεια προκειμένου να γυρίσουν οι μαθητές σπίτια τους κάνοντας παράκαμψη από δρόμο που ήταν ανοιχτός κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Ο δήμαρχος σε ανάρτησή του, σημειώνει πως ζήτησε από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, σε περίπτωση επαναληφθεί το γεγονός να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ σήμερα θα αναφέρει το γεγονός στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου , αφού υπάρχουν ευθύνες για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook