Όλη τη νύχτα θα συνεχισθούν οι έρευνες στην περιοχή όπου κατέπεσε το μαχητικό Phantom F-4 νότια της Ανδραβίδας, .

Όλη τη νύχτα θα συνεχισθούν οι έρευνες στην περιοχή όπου κατέπεσε το μαχητικό Phantom F-4 νότια της Ανδραβίδας, προκειμένου να εντοπισθεί ο κυβερνήτης του μοιραίου μαχητικού.


Πρόκειται για τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 χρόνων , ενώ νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι είναι νεκρός ο συγκυβερνήτης, υποσμηναγός Μάριος- Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Ήδη, αεροσκάφος C-130 είναι στην περιοχή με φωτιστικές βόμβες και μαζί με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, θα συνεχίσουν τις έρευνες εναλλάξ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, όπως και τα πλωτά μέσα του Λιμενικού.


Το μαχητικό κατέπεσε στις 10.30 το πρωί, ενώ πετούσε με ζεύγος άλλο ένα αεροσκάφος ίδιου τύπου. Παρά τις αρχικές πληροφορίες, οι δύο χειριστές του μοιραίου αεροσκάφους δεν κατάφεραν- δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το μηχανισμό εκτίναξης των καθισμάτων τους. Τα μαχητικά εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση, κατά την οποία πετούσαν σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος -περίπου στα 500 πόδια.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην επίμαχη περιοχή της πτώσης έσπευσαν εναέρια και θαλάσσια μέσα. Λίγο πριν από τις 12.30 το μεσημέρι εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του μοιραίου Phantom. Περίπου στις 4 το απόγευμα, με επίσημη ανακοίνωσή του, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, έκανε γνωστό τον θάνατο του Μάριου- Μιχαήλ Τουρούτσικα.


H ανακοίνωση: Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Τριήμερο πένθος 
Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ειδικότερα, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε:

«Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα.

H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook