Ντυμένη στα μαύρα η Ρούλα Πισπρίγκου λίγο μετά τις 10 το πρωί προσήχθη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου δικάζεται κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης Τζωτρζίνας.

Από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια είχε φτάσει και ο Μάνος Δασκαλάκης, πρώην σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου και πατέρας της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο δολοφονήθηκαν από τη μητέρα τους.


Ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν αμίλητος, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, ενώ είναι και ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει στην υπόθεση δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης του, Τζωρτζίνας, με κατηγορούμενη την εν διαστάσει σύζυγό του Ρούλα Πισπιρίγκου .


Λίγο πριν τις 11 έφτασε στο δικαστήριο η μάνα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου συνοδευόμενες από τον δικηγόρο της κατηγορούμενης, Αλέξη Κούγια.


Ο Αλέξης Κούγιας φτάνοντας στα δικαστήρια ανέφερε πως «είναι μια μοναδική περίπτωση, όπου πρώτα ανακάλυψαν τους δράστες και μετά δημιούργησαν τις υποθέσεις. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο παγκοσμίως, πρώτα να έχουν δικάσει έναν άνθρωπο και ακολούθως να προσπαθούν αυτοί που δημιούργησαν την υπόθεση αυτή – είτε είναι ιατροδικαστές, δήμαρχοι, πολιτικοί, είτε είναι κάποιοι καριερίστες της γραφειοκρατίας με πτυχία στην Ιταλία – με έναν θράσος επιστημονικό κατήργησαν νεκροψίες, νεκροτομές και παραπλάνησαν τη δικαιοσύνη».
Στη συνέχεια έσπευσε να σημειώσει πως η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη δεν είναι σημαντική, καθώς όπως είπε δεν είναι ούτε αυτόπτης ούτε αυτήκοος μάρτυρας.


Σημείωσε πως η δικαιοσύνη είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας και όπως είπε «δεν έχω δει αθώο να καταδικάζεται».

Για τους δικαστές η κατάθεσή του φαίνεται πως έχει βαρύνουσα σημασία καθώς είναι εκείνος που ίσως αποκαλύψει το κίνητρο πίσω από τους τρεις ανεξιχνίαστους θανάτους των παιδιών, καθώς αναμένεται να απαντήσει σε κομβικής σημασίας ερωτήσεις.

Για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας  της μικρής Τζωρτζίνας , σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αναμένεται να καταθέσουν συνολικά 52 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η ανακοίνωση των 20 μαρτύρων υπεράσπισης τους οποίους επικαλείται ο Αλέξης Κούγιας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook