Πανελλήνια συγκίνηση και θλίψη για τον χαμό του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος μετά την πτώση του F 4 Phantom στην Ανδραβίδα.

Αύριο Πέμπτη θα γίνει η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, όπως δήλωσε ο πατέρας του Κωνσταντίνος Τουρούτσικας.

Σήμερα, οι γονείς του πρόωρα χαμένου συγκυβερνήτη Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα καλούνται για αναγνώριση του γιού τους, μια επώδυνη διαδικασία στην οποία ο πατέρας του Κωνσταντίνος Τουρούτσικας, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, δεν θα παραστεί.

«Δεν θέλω να τον θυμάμαι έτσι. Θέλω να τον θυμάμαι όπως ήταν» είπε με σπασμένη τη φωνή τονίζοντας πως στον γιο του «δεν θα άρεσε να τον λένε ήρωα, έλεγε πως ήρωες έχουμε σε καιρό πολέμου. Είχε πρότυπο τον Ηλιάκη».
Ο συγκυβερνήτης Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας ανασύρθηκε νεκρός στις 16:00 περίπου το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ ο Σμηναγός κυβερνήτης του μαχητικού, Ευστάθιος Τσιτλακίδης συνεχίζει να αγνοείται.

Ο Υποσμηναγός εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια δυτικά του λιμανιού του Κατακόλου, διαλύοντας τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για εντοπισμό του, μιας και είχαν βρεθεί λίγο νωρίτερα τμήματα από αλεξίπτωτο, που μαρτυρούσαν χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.

Ο 29χρονος συγκυβερνήτης φέρεται να ήταν αυτός που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα ώστε να γλιτώσει από την συντριβή, ωστόσο, το πολύ χαμηλό ύψος που πετούσε τον αεροσκάφος, μιας και εκτελούσε άσκηση «χαμηλής ναυτιλίας», ενδέχεται να ήταν αυτό που δεν του επέτρεψε να φύγει μακριά από το μαχητικό που έπεφτε με μεγάλη ταχύτητα προς τη θάλασσα.

Ο νεαρός Υποσμηναγός είχε καταγωγή από την Αρκαδία και το μεγάλο του όνειρο από μικρό παιδί ήταν να γίνει Ίκαρος. Δυστυχώς, η μοίρα του έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι, με τον ίδιο να είναι γραφτό να μπει στο πάνθεον των ηρώων Ιπταμένων που έδωσαν τη ζωή τους για την ειρήνη και την ασφάλεια στην πατρίδα μας.

Ήδη η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας έχει στείλει κλιμάκιο ψυχολόγων στις οικογένειες των χειριστών, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους βοηθήσουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook