Στα αίτια και στις συνθήκες τους δυστυχήματος που οδήγησε στον θάνατο των δύο πιλότων του Phantom F4, που έπεσε στην Ανδραβίδα βυθίζοντας σε πένθος τις οικογένειές τους αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, επικεντρώνονται πλέον οι έρευνες.

Ο επίλογος της τραγωδίας με την συντριβή του Phantom νότια της Ανδραβίδας, γράφτηκε σήμερα το απόγευμα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και την επιβεβαίωση του θανάτου και του κυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους, Σμηναγού, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών. Είχε προηγηθεί την Δευτέρατο μεσημέρι ανακοίνωση του ΓΕΑ η οποία γνωστοποιούσε και τον θάνατο του Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών.
Μετά την επιβεβαίωση του θανάτου των δύο πιλότων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής και για να εντοπιστούν περαιτέρω συντρίμμια του μαχητικού. Στη «μάχη» ρίχνεται από το Πολεμικό Ναυτικό και το υδρογραφικό – ωκεανογραφικό πλοίο «Ναυτίλος». Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το υδρογραφικό – ωκεανογραφικό πλοίο θα είναι έτοιμο να πλεύσει ανοιχτά του Κατάκολου, καθώς για την ώρα, παρουσιάζει βλάβη, η οποία αναμένεται να αποκατασταθεί άμεσα.

Ο χάρτης των πιλότων
Ανάμεσα στα ευρήματα και τα συντρίμμια του Phantom, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, ήταν και ο χάρτης που φέρουν οι πιλότοι στη στολή τους και τον οποίο χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις αναγκαστικής προσγείωσης.

Στη φωτογραφία-ντοκουμέντο, που παρουσιάζει το Patrisnews, φαίνεται ο χάρτης πάνω στον οποίο αποτυπώνεται η διαδρομή που θα έπρεπε να ακολουθήσουν οι πιλότοι, σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο χρειαζόταν να προσγειωθούν σε διαφορετικό αεροδρόμιο από αυτό που απογειώθηκαν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εάν οι δύο πιλότοι του μοιραίου Phantom δεν μπορούσαν να προσγειωθούν στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας, θα έπρεπε να ακολουθήσουν τη διαδρομή που τους υποδεικνύει ο χάρτης για να προσγειωθούν στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας

Την Πέμπτη η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, την Παρασκευή του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Αύριο, Πέμπτη, ώρα 10:30, η νεκρώσιμη ακολουθία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη Αρκαδίας, στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου. Όπως έγινε γνωστό, στην κηδεία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η κηδεία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στο Νευροκόπι. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο Νευροκόπι θα μεταβεί για να παραστεί στην κηδεία του σμηναγού και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook