Στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας, ετάφη η σορός του συγκυβερνήτη του μοιραίου Phantom λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι.

Τον υποσμηναγό και συγκυβερνήτη του μοιραίου Phantom, που συνετρίβη στην Ανδραβίδα Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, θρηνούν εκτός από τους οικείους τους οι Ένοπλες Δυνάμεις και όλη η Ελλάδα.

Η ταφή της σορού στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας, έγινε σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου, την ώρα του ενταφιασμού του παιδιού του, στο Πικέρνι Μαντινείας, ο Κώστας Τουρούτσικας ξέσπασε με φωνές και κλάματα, σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr, ποου κατέγραψε τις τραγικές στιγμές.

«Έχεις θέα, αγόρι μου. Σου άρεσε η θέα αυτή. Πάρτη τη θέα, όλη δική σου, αγόρι μου. Ψηλά είσαι κι εδώ. Για αυτό σε έφερα εδώ. Με τη Σημαία πάνω σου αγόρι μου, είσαι πλήρης τώρα.

Δεν σε κόβανε στην Καλαμάτα μου έλεγες και “πατέρα, φοβάμαι”; Δεν μου κοβόντουσαν τα χέρια και στενοχωριόμουν εγώ. Θα μου κόψουν έλεγα το παιδί και θα πεθάνει.

Καλά, τη μάνα σου δεν την λυπόσουν; Άσε με εμένα.

Βλέπεις το Μαίναλο, σου άρεσε.»

«Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος σε μια πολύ σκληρή στιγμή.


Στεφάνι κατέθεσε στο μνήμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ ο αρχηγός ΓΕΑ παρέδωσε στον πατέρα το ξίφος και τη σημαία.

Νωρίτερα η εξόδιος ακολουθία για τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως, ενώ η ταφή του πραγματοποιηθηκε στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

Κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη – δια περιφοράς συνεδρίασή του χθες το απόγευμα αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του αντιπτέραρχου.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου 29χρονου, που έφτασαν με τη φωτογραφία του γιου τους αγκαλιά λίγο μετά τις 9 και μισή το πρωί στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία.

Ο πατέρας και η μητέρα του 29χρονου έφτασαν στην εκκλησία για τον τελευταίο αποχαιρετισμό στο παιδί τους. Μαζί τους ο ένας από τους αδερφούς του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, μαζί με την κοπέλα του πιλότου, ενώ ο δεύτερος αδερφός βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

O πατέρας του αδικοχαμένου 29χρονου, φώναξε «παιδί μου» όταν το φέρετρο έφτασε στην εκκλησία της Τρίπολης. Ο Κώστας Τουρούτσικας όλες αυτές τις ημέρες αντιμετώπισε με απίστευτο σθένος και υπομονή τη μεγάλη απώλεια. Βγαίνοντας στα κανάλια μιλούσε για το παιδί του, λέγοντας ότι ήταν ένας άγγελος.

Δύο αγήματα της πολεμικής αεροπορίας, αλλά και η μπάντα της πολεμικής αεροπορίας βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία προκειμένου να τιμήσουν τον 29χρονο υποσμηναγό.

Στην εκκλησία που πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία βρέθηκαν από νωρίς το πρωί αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί από τα τρία σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως φυσικά και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Λίγο αργότερα έφτασε στην αρκαδική πόλη και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.
Λίγο μετά τις 10:00 στην εκκλησία έφτασε η σορός του 29χρονου , το φέρετρο του οποίου ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία. Άπαντες όσοι έδωσαν το «παρών» στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ φώναζαν «Αθάνατος».

Στις 10.20 το πρωί έφτασε στην εκκλησία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο υποδέχθηκε στο προαύλιο του Ναού, ο Κωνσταντίνος Φλώρος. Στις 10:17 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τον πρώην Υπουργό Άμυνας, Βαγγέλη Αποστολάκη κατέφθασαν στην εκκλησία και αμέσως μετά ακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία κρατούσε ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Ράγισαν καρδιές στην εκφώνηση των επικήδειων των γονιών του υποσμηναγού Μάριου Τουρούτσικα

Συγκλόνισε ο πατέρας του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, Κώστας στον αποχαιρετισμό του γιου του. Ο Κώστας Τουρούτσικας σεμνά αναρωτήθηκε πώς ένας τέτοιος πατέρας έβγαλε ένα τέτοιο γιο.

Στον επικήδειο της, η χαροκαμένη μάνα του 29χρονου υποσμηναγού ανέφερε πως, «Το παιδί μου έφυγε από κοντά τόσο νωρίς. Μάριε αγόρι μου, αστέρι της ψυχής μου, πάντα χαμογελαστός, ποτέ δεν με είχες στεναχωρήσει για ποτέ και για τίποτα. Αξιοπρεπής και εργατικός, δοτικός σε όλους. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος αδελφός για τα αδέρφια σου. Ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου, τη Ζωή μας. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάςς μας, ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Όλη η Ελλάδα φωνάζει αθάνατος. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Ο άγγελός μου που θαύμαζα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook