Σε κλίμα βαθιάς οδύνης συγγενείς φίλοι, πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είπαν το «τελευταίο αντίο» στο Γρανίτη Νευροκοπίου , στον κυβερνήτη, Σμηναγό του μοιραίου Phantom F 4 , Στάθη Τσιτλακίδη..

Μετά την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας η σορός του Στάθη Τσιτλακίδη μεταφέρθηκε πεζή στα κοιμητήρια του χωριού για την ταφή του. Στην έξοδο από την εκκλησία οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «αθάνατος» σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Μπροστά βρισκόταν ο φίλος και συνάδελφός του ο οποίος επρόκειτο να τον παντρέψει με την αγαπημένη του Μαρία. Ο φίλος του Ευστάθιου Τσιτλακίδη περπατούσε μπροστά από το φέρετρο κρατώντας στα χέρια του το πηλήκιο και το ξίφος του 31χρονου σμηναγού κουμπάρου του.

Επικήδειο εκφώνησε ο αδερφός του Στάθη Τσιτλακίδη. «Δεν υπήρξες ποτέ ένα απλός άνθρωπος, ήσουν ένας ήρωας. Μας έδειξες τον δρόμο εδώ στο Νευροκόπι, μάς έδειξες ποια είναι τα ιδανικά της πατρίδας μας» είπε συγκινημένος ο αδερφός του.

«Σήμερα θρηνούμε έναν άνθρωπο σε εισαγωγικά. Γιατί ποτέ δεν υπήρξες μόνο άνθρωπος. Πάντα ήσουν ένας ήρωας που βγήκε από σπλάχνα ανθρώπινα.
Τιμούμε την προσπάθεια κάποιου να καταφέρει το αδύνατο με κάθε κόστος.
Σήμερα τιμούμε αυτόν που μας έδειξε τον δρόμο. Εδώ στο ακριτικό χωριό στο Νευροκόπι, απέδειξες για ακόμη μια φορά ποια είναι τα ιδανικά και οι αξίες της πατρίδας μας.
Απέδειξες έμπρακτα τις έννοιες της οικογένειας, της συντροφιάς και της φιλίας. Ήσουν και θα είσαι πάντα παράδειγμα προς μίμηση.
Σήμερα δεν πρόκειται να λυπηθούμε. Θα χαρούμε για όλα αυτά που έχεις προσφέρει όχι μόνο στην οικογένειά σου αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα απανταχού.
Θα βρίσκεσαι πάντα στην σκέψη μας και στην σκέψη όλων των Ελλήνων.
Στάθη και Μάριε, σας αγαπούμε και θα σας τιμούμε ζώντες και τεθνεώτες», είπε ο αδελφός του Ευστάθιου Τσιτλακίδηφέρνοντας δάκρια στα μάτια των παρευρισκομένων .

Ένας συμμαθητής του, είπε στον επικήδειο:

«Θρηνούμε και πενθούμε τη λεβεντιά που χάθηκε. Καμαρώνουμε την άξια πορεία σου. Πέρασες στην αιωνιότητα, στην ιστορία. Όλοι μας με αγάπη θα σε διαφυλάσσουμε στη μνήμη μας.

Η Πολεμική Αεροπορία στερείται ικανότατο στέλεχος. Στάθη μπορεί να απεβίωσε το σώμα, αλλά το πνεύμα θα βρίσκεται πάντα ανάμεσά μας. Καλό ταξίδι, αναπαύσου εν ειρήνη, ο θεός ας δώσει δύναμη στους γονείς και τους οικείους σου και ας απαλύνει τον πόνο τους».

Η οικογένεια αποφάσισε να μοιράσει στην κηδεία μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα, καθώς ο 31χρονος πιλότος ετοιμαζόταν να παντρευτεί τη σύντροφό του, Μαρία, με την οποία ήταν αρραβωνιασμένος από τον περασμένο Οκτώβριο.

Στα κοιμητήρια, μετά το τέλος της τελετής, εψάλη ο εθνικός ύμνος και δόθηκαν στη μητέρα, η σημαία, το ξίφος και το πηλήκιο του 31χρονου κυβερνήτη.

Τραγική φιγούρα, η μητέρα του 31χρονου πιλότου, η οποία, καθώς προχωρούσε προς την εκκλησία ψιθύριζε «ψηλά, ψηλά» και κοίταζε τον ουρανό.

Στις 10 έφτασε εκκλησία και η Μαρία η αρραβωνιαστικιά του αδικοχαμένου πιλότου, κρατώντας μία φωτογραφία του στα χέρια της.

Δείτε εδώ τις σπαρακτικές σκηνές που εκτυλίχτηκαν στην εκκλησία 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook