Ο ντράμερ Γιώργος Γιαννόπουλος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί για την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης σε κάθειρξη 12 ετών αλλά τότε με το δικαστήριο να του χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Παραταύτα ο Κώστα Γιαννόπουλος ήταν προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές για άλλη υπόθεση σεξοαυαλικής κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων κοριτσιών.

Σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τον έκρινε κατά πλειοψηφία ένοχο (4-3) για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη στον Ωρωπό, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013.

Στον 70χρονο μουσικό, ο οποίος κατά την απολογία του στο δικαστήριο είχε αρνηθεί το αδίκημα που του αποδίδεται, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, ενώ του αναγνωρίστηκαν και δύο ελαφρυντικά, του πρότερου σύννομου βίου και της παραβίασης εύλογης διάρκειας της δίκης (σ.σ. να σημειωθεί ότι η σχετική καταγγελία σε βάρος του είχε γίνει το καλοκαίρι του 2013). Επί της απόφασης για ενοχή, τρεις από τέσσερις ένορκους είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Αντίθετος με την αναγνώριση ελαφρυντικών ήταν ο Εισαγγελέας Έδρας.

Ο ντράμερ σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή σε κάθειρξη 12 ετών με το δικαστήριο τότε να του χορηγεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Στην αγόρευση του πριν λίγες ημέρες, ο Εισαγγελέας Έδρας του Μ ικτού Ορκωτού Εφετείου είχε χαρακτηρίσει “ατόπημα” και “δικονομική αντίφαση” την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε δίνοντας του, “την δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερος”.

Στην απολογία του σε προηγούμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, ο Γιαννόπουλος είχε υποστηρίξει πως η καταγγελία του παιδιού σε βάρος του δεν έχει βάση και πως το κοριτσάκι κατέθεσε όσα «ήθελε να ακούσει η μητέρα του».

Ειδικότερα, όπως είχε αναφέρει, μπήκε στο στόχαστρο των γονιών του παιδιού επειδή ο πατέρας της μικρής του είχε ζητήσει να ψευδομαρτυρήσει σε αντιδικία που είχε, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

«Νοσηλεύομαι στο νοσοκομείο κρατουμένων και σύντομα θα κάνω επέμβαση για το προστάτη», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στην απολογία του στη δίκη για να προσθέσει: «Υπήρξα στη ζωή μου τίμιος, αγνός, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα σε κανέναν άνθρωπο. Προσπαθώ να καταλάβω πώς έφτασα σε αυτό το σημείο… Με έχουν βάλει στη φυλακή 70 χρόνων για κάτι που δεν έχω κάνει. Λέει ότι παρενοχλούσα το παιδί της. Τι δουλειά είχα εγώ με το παιδί της; Είχα δουλειά, οικογένεια, φίλους. Θα κάτσω να ασχοληθώ με το παιδί της; Ποιος ο λόγος;»

ο 70χρονος μουσικός αυτό το διάστημα δικάζεται από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τέσσερις νέες καταγγελίες ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών και μάλιστα μετά την απολογία του για αυτή τη δικογραφία είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook