Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έφτασε στην Εύβοια που χιονίζει αδιάκοπα από το πρωί.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η επιδείνωση του καιρού έχει προκαλέσει χιονοκαταιγίδα με ισχυρούς κεραυνούς, που σαρώνει περιοχές της Νότιας και της Βόρειας Εύβοιας. Κάτοικοι σε Κριεζά, Κύμη, Αγία Άννα, Οξύλιθο, Κερασιά, Νεοχώρι και Αυλωνάρι παρακολουθούν την επέλαση της κακοκαιρίας με το χιόνι να σκεπάζει τα σπίτια τους και τους δρόμους.


Σύμφωνα με το evima.gr η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έχει ξεκινήσει την επελασή της ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Η χιονοκαταιγίδα, ή όπως επίσης είναι γνωστή ως χιονοθύελλα, με βροντές ή χιόνι με αστραπές και βροντές, είναι ένα σπάνιο είδος καταιγίδας, κατά το οποίο παρατηρούνται τα τυπικά φαινόμενα ηλεκτρικής δραστηριότητας (αστραπές και βροντές), με τη διαφορά ότι η ατμοσφαιρική κατακρήμνιση αποτελείται από χιόνι, αντί για βροχή.


Μήνυμα του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της Νότιας Εύβοιας, όπως και της Βόρειας, ενώ αργότερα το μήνυμα εστάλη σε όλη την Εύβοια για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού οι οποίες θα κινηθούν συντονισμένα σε σταθμούς βάσης, όπως ανακοινώθηκε κατά την έκτακτη ενημέρωση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook