Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έχει «χτυπήσει» σφοδρά όλη τη χώρα από το βράδυ του Σαββάτου και έπεται συνέχεια με τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται και να εντείνονται.

Στους κατοίκους της Αττικής εστάλη νέο μήνυμα από το 112, το δεύτερο από χτες με την προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα που προκαλεί η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» και αναμένεται επιδεινωθούν τις επόμενες ώρες΄

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής (05.02.2023), όσοι βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής, έλαβαν μήνυμα από το 112 που προειδοποιούσε για την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Στο μήνυμα γίνεται σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.


«Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του 112, ενώ υπάρχει και link που παραπέμπει σε αναλυτικές οδηγίες αυτοπροστασίας.


Σημειώνεται ότι στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε πολλές περιοχές της Αττικής, χιονίζει από το πρωί της Κυριακής (05.02.2023). Επίσης, προς την αποφυγή ατυχημάτων και προβλημάτων κατά τις μετακινήσεις των πολιτών, ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (05.02.2023) ότι κλείνει η Εθνική Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα και στα δύο ρεύματα. Ωστόσο αργά το απόγευμα γύρω στις 5.30 η Εθνική Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα , δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται αυτή την ώρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπως στη Χαλκιδική, το Πήλιο, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και στα Βόρεια προάστια της Αττικής. Τα κύρια χαρακτηριστικά είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής Ελλάδας καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

Ιπποκράτειος Πολιτεία

Χαλκίδα

Ολόλευκες έγιναν σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου οι παραλίες της Νότιας Εύβοιας, οι οποίες καλύφθηκαν από χιόνι προσφέροντας εντυπωσιακές εικόνες σε κατοίκους και περαστικούς.

Το χιόνι το έστρωσε για τα καλά σε όλο το μήκος της παραλίας του Αλμυροποτάμου αλλά και των Νέων Στύρων φτάνοντας κυριολεκτικά μέχρι το κύμα.

Στο καταφύγιο Μπάφι το χιόνι ξεπερνά τους 20 πόντους:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook