Η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» συνεχίζεται και σήμερα στην Αττική με χιονοπτώσεις.

Πάντως σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα οι χιονοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» θα αρχίσουν να υποχωρούν από την Πέμπτη.

Σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών για την Τετάρτη 08/02, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 08/02 προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου καθώς επίσης και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία θα είναι τοπικά έντονες, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, με πιθανότητα ενίσχυσής τους τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Πέμπτης 09/02.

Η ΕΜΥ προχώρησε στην επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Παρασκευή (3.2.2023), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις που θα επιφέρει.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Τετάρτη (08/02/2023)

1) Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις ή το χιονόνερο στα ανατολικά και νότια. Στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Για αύριο Πέμπτη (09/02/2023)
Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους τα φαινόμενα να είναι έντονα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Επιπροσθέτως ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ημιορεινά-ορεινά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook