Η πρόβλεψη Μαρουσάκη για τις επόμενες κακοκαιρίες του χειμώνα μετά το τέλος της «Μπάρμπαρα»
Σε αποδρομή βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που μας αφήνει με κάποιες τελευταίες «αναλαμπές» χιονιά και πάντως με χαμηλές θερμοκρασίες.
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ήταν από τους πρώτους που προέβλεψε την επερχόμενη κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», γεγονός που προκάλεσε και κόντρες μεταξύ των μετεωρολόγων, καθώς κάποιοι υποστήριζαν ότι θα διαψευστεί.
Τώρα με μια νέα ανάρτηση ότι: «Μπορεί να δούμε λίγες κακοκαιρίες μέχρι ο χειμώνας να παραδώσει και επίσημα τη σκυτάλη, αυτές όμως μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες. Κι αυτό δεν βασίζεται σε διαίσθηση, αλλά σε μελέτη μοντέλων που μας δείχνουν λίγο πιο μακριά τον καιρό».
Η ανάρτηση Μαρουσάκη
«Κι όλο λέμε “θα τελειώσει”, μα αυτή η κακοκαιρία συνεχίζει να επιμένει όπως και το 2002 που περιμέναμε τη βελτίωση μα αυτή δεν ερχόταν. Ευτυχώς που τα χιονοκύματα περιορίστηκαν στο υπερβόρειο κομμάτι του Νομού Αττικής, γιατί αλλιώς η κατάσταση θα ήταν πολύ δύσκολη.
Μια κακοκαιρία λοιπόν που έφερε τα χιόνια και πάνω στο κύμα της θάλασσας, έντυσε στα λευκά έστω και για λίγο το κέντρο της Αθήνας, οδήγησε στο “άνοιξε – κλείσε” πολλές κεντρικές αρτηρίες, “έθαψε” στο χιόνι σε πρώτο βαθμό πολλές εκτάσεις της Εύβοιας ακολουθώντας στη συνέχεια Βίλια, Βόλος, Θήβα όπως και άλλες περιοχές, έφερε τα πολλά χιόνια στα υπερβόρεια της Αττικής, ακόμα και χαμηλά στην Κρήτη.
Αυτή η κακοκαιρία είχε από χιονοχάλαζο μέχρι χιονοκαταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, την οποία εδώ και πολύ καιρό εντοπίσαμε με αρκετά καλή ακρίβεια, με τις αστοχίες βέβαια στην πορεία να μην μπορούν να αποφευχθούν, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε κύμα κακοκαιρίας, ιδιαίτερα όταν αυτό εμφανίζει μεγάλη ένταση και γρήγορες αλλαγές στον χρόνο και στον χώρο.
Η “Barbara” λοιπόν σταδιακά μας αφήνει με την ελπίδα να μην ακολουθήσει στο μέλλον ο “Barberis”, και το λέω αυτό σαφώς χιουμοριστικά σε πρώτη ανάγνωση, σαν δεύτερη όμως πιο σοβαρή προσέγγιση πιστεύω ότι το μεγάλο διάστημα καλοκαιρίας που τόσο ευχαριστηθήκαμε, ίσως μας αφήσει γλυκόπικρη γεύση για το μέλλον από θέμα κακοκαιριών, όχι τόσο ως προς τη συχνότητα εμφάνισής τους, αλλά κυρίως ως προς την έντασή τους.
Με άλλα λόγια, μπορεί να δούμε λίγες κακοκαιρίες μέχρι ο χειμώνας να παραδώσει και επίσημα τη σκυτάλη, αυτές όμως μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες. Κι αυτό δεν βασίζεται σε διαίσθηση, αλλά σε μελέτη μοντέλων που μας δείχνουν λίγο πιο μακριά τον καιρό.
Όπως και να έχει, θα είμαστε εδώ από την πλευρά μας για να εντοπίσουμε όσο πιο έγκαιρα και έγκυρα τα ενδεχομένως ισχυρά κύματα των κακοκαιριών, με την ελπίδα την επόμενη φορά να μην υπάρχει τόσος “θόρυβος” ώστε να ακούσουν αυτοί που ενδιαφέρονται να ακούσουν και δεν τους νοιάζει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αθλήματος που ακούει στο όνομα “κριτική”».
Ολες οι Ειδήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Έκανε έκπληξη σε πανηγύρι της Αστυπάλαιας – Πήρε το μικρόφωνο μετά τη βραδινή έξοδο με την Αλεξάνδρα Νίκα, τη Σίλια Κριθαριώτη και τον Νίκο Τσάκο (βίντεο)
- Ιός του Δυτικού Νείλου: Σε Λούτσα και Μαρκόπουλο τα περισσότερα κρούσματα – Αναμένεται αύξηση τις επόμενες ημέρες (βίντεο)
- Η Τουρκία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του Νετανιάχου – Οι κατηγορίες
- Διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό» ο Αντώνης Πανούτσος, προσβλήθηκε από τον ιό του Δυτικού Νείλου
- ΕΡΤ: Οι προσπάθειες των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών σε διεθνείς διοργανώσεις και τουρνουά ζωντανά και αποκλειστικά σε ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ και στα κανάλια ERTSPORTS στο ERTFLIX
- «STUDIO ΣΤΙΣ 3»: Με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο – Πρεμιέρα, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 15.00, στον ΣΚΑΪ
- MEGA – «Live News»: Πρεμιέρα τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 15:40
- Οι καθημερινές ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ επιστρέφουν στις 24 Αυγούστου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook