Στις 11:00 η επιμνημόσυνη δέηση για τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Παρόντες στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι η σύζυγός του, Άννα Μαρία, τα πέντε παιδιά τους, καθώς και οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η Ειρήνη.
Στο μνημόσυνο δεν θα υπάρξουν αφίξεις γαλαζοαίματων, όπως συνέβη και στην κηδεία. Οι προσκεκλημένοι ανέρχονται στους 250, μεταξύ αυτών πολιτικοί, συμμαθητές και φίλοι του εκλιπόντος.

Πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί έξω από την Μητρόπολη Αθηνών, εκεί όπου θα τελεστεί το μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Λόγω του μνημόσυνου 300 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, ενώ θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους γύρω δρόμους, με τους καλεσμένους να κινούνται με βαν. Στους δρόμους γύρω από το ναό έχει απαγορευτεί από χθες το βράδυ η στάθμευση των οχημάτων.

Από τον πολιτικό κόσμου έχουν φτάσει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Νότης Μηταράκης, η πρώην υπουργός της ΝΔ Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο Αδωνις Γεωργιάδης συνοδευόμενος από την Ευγενία Μανωλίδου, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα μεταβεί στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», όπου εκεί θα υποδεχτεί τους προσκεκλημένους για τον καθιερωμένο καφέ και τα συλληπητήρια.
Αύριο, Κυριακή, θα τελεστεί το τρισάγιο στο Τατόι, όπου και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Μητροπόλεως
Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μητροπόλεως από το ύψος της Πλατείας Συντάγματος έχει προχωρήσει η Αστυνομία στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για το μνημόσυνο της συμπλήρωσης των 40ημερών από την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που θα τελεστεί στις 11 στη Μητρόπολη Αθηνών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook