Ερωτηματικό παραμένει το τι θα αναγράφεται πάνω στον τάφο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Σήμερα πραγματοποιείται στο Τατόι το τρισάγιο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο από την οικογένειά του, ενώ θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια του τάφου, με ερωτηματικό να παραμένει το τι θα γράφει πάνω.

Σε στενό οικογενειακό κύκλο το τρισάγιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
Το τρισάγιο θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί να είναι δρακόντεια, καθώς απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα πλην της οικογενείας.


Πριν τρεις ημέρες μπήκαν τα μάρμαρα, τα οποία φτιάχτηκαν στα πρότυπα των άλλων δύο τάφων, του Παύλου και της Φρειδερίκης. Τοποθετήθηκε επίσης ένα μάρμαρο στο έδαφος, ένας μεγάλος σταυρός και γύρω γύρω μαρμάρινο χαλίκι.

Για το τι θα μπορούσε να αναγράφει στην επιγραφή του τάφου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Κωνσταντίνος Λουκάς, από τις εκδόσεις «Στέμμα». «Θεωρώ πως θα γράφει Κωνσταντίνος Βασιλεύς των Ελλήνων και από κάτω θα υπάρχει μία ρήση από το Ευαγγέλιο καθώς αυτό είναι μια παράδοση που ισχύει από παλιά. Κάθε βασιλιάς είναι έθιμο να περπατάει στο χώρο του νεκροταφείου και να ζητάει σε πιο σημείο θέλει να ταφεί. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επέλεξε το σημείο και αναμένω με ενδιαφέρον τι θα γράφει η επιγραφή» είπε χαρακτηριστικά.

Το χθεσινό μνημόσυνο στην Μητρόπολη
Υπό αυστηρά μέτρα, παρουσία αστυνομικής δύναμης και με την τήρηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, πραγματοποιήθηκε χθες το μνημόσυνο στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, παρουσία της οικογενείας του και περίπου 250 προσκεκλημένων.


Παρόντες ήταν και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, επιχειρηματίες και πολιτικοί.


Μετά την ολοκλήρωση του μνημοσύνου, η οικογένεια του τέως βασιλιά στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και χαιρέτησε τον κόσμο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook