Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 20χρονος που κατέρρευσε την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο το απόγευμα της Τρίτης, στα γηπεδάκια της Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο άνθρωποι που έσπευσαν στο σημείο για να σώσουν τον 20χρονο, ο φυσιοθεραπευτής, Στέλιος Ναβροζίδης και ο εκπαιδευτής καταδύσεων και πρώτων βοηθειών, Κώστας Μαυροχωρίδης μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις κινήσεις που έκαναν προκειμένου να σώσουν τον νεαρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o νεαρός νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Ο 20χρονος υπέστη καρδιακό επεισόδιο και άμεσα έγινε προσπάθεια να τον επαναφέρουν με απινιδωτή. Ο νεαρός επανήλθε ωστόσο λίγο αργότερα κατέρρευσε ξανά.

Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ και έσπευσε επί τόπου με δύο ασθενοφόρα και κινητή μονάδα.

Ο 20χρονος από τη Βέροια είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για σπουδές, και είχε πάει με την παρέα του για αγώνα 5X5.

Πριν τον αγώνα ο 20χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία, ωστόσο αποφάσισε να παίξει στον αγώνα, με αποτέλεσμα μετά από 5 λεπτά από την έναρξη του αγώνα κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των φίλων του.

Το παιδί έπαθε 2 φορές καρδιακό επεισόδιο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή και κατάφεραν μετά από μια ώρα να τον ανατάξουν.

Οι δύο άνθρωποι που έσπευσαν στο σημείο για να σώσουν τον 20χρονο, ο φυσιοθεραπευτής, Στέλιος Ναβροζίδης και ο εκπαιδευτής καταδύσεων και πρώτων βοηθειών, Κώστας Μαυροχωρίδης μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις κινήσεις που έκαναν προκειμένου να σώσουν τον νεαρό.

«Εγώ είμαι φυσιοθεραπευτής στην ομάδα του Ηρακλή. Με κάλεσαν στο γήπεδο, μου είπαν ότι ένα παιδάκι κατέρρευσε και έτρεξα με τον απινιδωτή. Είδα ένα παιδί στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του, χωρίς σφυγμό, δεν ανέπνεε και ήταν μελανό το σώμα του, δεν είχε καμία αντίδραση», ανέφερε ο κ. Ναβροζίδης.

«Δεν γνωρίζουμε αν είχε κάνει εξετάσεις, φτάσαμε στο σημείο και το σημαντικό είναι ότι δεν χάσαμε χρόνο. Η αλυσίδα επιβίωσης λειτούργησε άμεσα, μπήκαμε κατευθείαν στις πρώτες βοήθειες, βάλαμε τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή σε λειτουργία, δεν σταματήσαμε την ΚΑΡΠΑ σε συνδυασμό με 3 απινιδώσεις που κάναμε. Στην 3η προσπάθεια επανήλθε το παιδί, άρχισε να έχει αναπνοή και σταθεροποιήθηκε. Στα 10 λεπτά ήρθε το ΕΚΑΒ, πολύ οργανωμένα, δύο μονάδες πλήρως εξοπλισμένες, συν την αστυνομία, μπήκαν μέσα και τον εξέτασαν. Όταν τον έβαλαν στο φορείο έπαθε δεύτερη ανακοπή», δήλωσε ο κ. Μαυροχωρίδης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook