Με υπόμνημα και χωρίς να εμφανιστεί ο άλλοτε κραταιός επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος έδωσε εξηγήσεις για τις δύο καταγγελίες ανηλίκων που τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση τους.

Ο πατέρας Αντώνιος παρέδωσε σήμερα μέσω των συνηγόρων του, υπόμνημα στις δυο εισαγγελείς ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη – Κυριακή Τσίχλη, οι οποίες ερεύνησαν την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και κάλεσαν τον ιδρυτή της ΜΚΟ να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για τέλεση δυο αδικημάτων και συγκεκριμένα για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αλλά και το πλημμέλημα και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες.

Τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση και σωματικές τιμωρίες έχουν κάνει ένας 19 και ένας 15χρονος, τρόφιμοι της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο πατέρας Αντώνιος, δεν είναι υποχφρεωμένος εκ του νόμου να παραβρεβεί αυτοπροσώπως να παρ’ασχει εξηγήσεις ως ύποπτος τελέσεως των συγκεκριμένων αδικημάτων και δικαιούται , όπως και έκανε να καταθέσει το υπόμνημα του μέσω των συνηγόρων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος με τις έγγραφες εξηγήσεις του αντικρούσει τις βαριές καταγγελίες των δυο νέων, ηλικίας 19 και 15 ετών για σεξουαλική κακοποίησή τους υποστηρίζοντας πως αυτές είναι «ψευδείς και αυτοαναιρούμενες». Μάλιστα, κάνει ειδική αναφορά πρώτη καταγγελία του 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση του, λέγοντας ότι « την αντέγραψε» ο δεύτερος καταγγέλλων ηλικίας 15 ετών.

«Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη Κιβωτού, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα» φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του ο πατέρας Αντώνιος και προσθέτει: «Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης ».

Σημειώνεται ότι στρέφεται κυρίως κατά του 19χρονου φιλοξενούμενου, που ήταν από τα έξι ως και μετά την ενηλικίωση του σε δομή της Κιβωτού, που τον καταγγέλλει για περιστατικά σεξουαλικών πράξεων ,με θωπείες κλπ, αναφέροντας πως έχει «μεθοδευμένη δράση».

Όπως αναφέρει για τον 19χρονο “η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος, εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του” .Τονίζεται επίσης ότι: “Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών”. Ο πατέρας Αντώνιος επισημαίνει ωστόσο στις Εισαγγελείς που θα μελετήσουν τις θέσεις του πως “παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν”.

Στο υπόμνημα του ο πατέρας Αντώνιος ασκεί κριτική στην Εισαγγελική αρχή καθώς «με βάση τις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους».

Υποστηρίζει, παράλληλα, πως «η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Καταλήγοντας ο ιδρυτής της ΜΚΟ φέρεται να υπογραμμίζει στο υπόμνημά του: «Μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής. Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της».

Αφού αξιολογηθούν οι θέσεις του οι δύο Εισαγγελείς που -από τον περασμένο Νοέμβριο- ερευνούν την υπόθεση θα αποφασίσουν για τις επόμενες ποινικές ενέργειες τους είτε προχωρώντας στην άσκηση ποινικής δίωξης είτε αποφαινόμενες πως η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο.

Τα αδικήματα για τα οποία ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση στηρίζονται στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι δυο εισαγγελείς στην οποία περιλαμβάνονται μαρτυρίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών αλλά και σκληρές σωματικές κακοποιητικές συμπεριφορές με ξύλο, τιμωρίες, στέρηση φαγητού, καταναγκαστική εργασία εντός δομών της ΜΚΟ.

Ειδικότερα, στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του πατρός Αντωνίου είχαν προχωρήσει οι δυο έφηβοι. Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρει σε κατάθεσή του στις αρχές ο 19χρονος, ο οποίος πρώτος κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίησή του και την κατάθεσή του: «Σε κάθε ευκαιρία, με χάιδευε στην πλάτη και έβαζε το χέρι του μέσα από το εσώρουχο μου …», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο νεαρός άνδρας για να περιγράψει ακόμη και άλλα σκληρά σκηνικά σεξουαλικής κακοποίησής του από τον πατέρα Αντώνιο το διάστημα που ήταν φιλοξενούμενος σε δομή της ΜΚΟ. Μετά τη καταγγελία αυτή του 19χρονου ένας ακόμη νέος ηλικίας 15 ετών επίσης κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίησή του από τον πατέρα Αντώνιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook