«Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα», είπε η εισαγγελέας του δικαστηρίου για τον 53χρονου που καταδικάστηκε για τη σεξουαλική κακοποίηση των ανήλικων ανιψιών στη Θεσσαλονίκη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε 37 χρόνια κάθειρξη  (εκτιτέα είναι τα 20) των 53χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση των 3 ανήλικων ανιψιών του.

Πρόκειται για τα παιδιά των αδελφών του, που τα άφηναν οι γονείς στο σπίτι τοτ παππού και της γιαγιάς, όπου έμενε και ο αδελφό τους, ο οποίος όχι μόνο κακοποιούσε σεξουαλικά τα τρία ανήλικα ανίψια του αλλά τραβούσε και σε βίντεο τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Ο 53χρονος εξασφάλιζε ότι τα παιδιά δεν θα μιλήσουν δελεάζοντας τα με δώρα, όπως σοκολατάκια, ή επιτρέποντάς τα να παίζουν με το κινητό του τηλέφωνο.

Μάλιστα, φαίνεται ότι οι γονείς γνώριζαν για τη σεξουαλική κακοποίηση του 53χρονου στα παιδιά τους, καθώς είχε πέσει στα χέρια τους ένα από τα συγκεκριμένα βίντεο αλλά επέλεξαν να σιωπήσουν, με την εισαγγελέα να τους καταλογίζει «εγκληματική αμέλεια».

Οι πράξεις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τελέστηκαν το διάστημα 2009-2013, αλλά χρειάστηκαν να περάσουν αρκετά χρόνια για να καταγγελθούν στις διωκτικές Αρχές και συγκεκριμένα το 2021, όταν το ένα από τα θύματα ενηλικιώθηκε.

Όπως έγινε γνωστό, τα ανήλικα θύματα (γεννημένα τα έτη 2003, 2004 και 2006) περνούσαν κάποιες ώρες στο σπίτι των παππούδων τους λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων των γονιών τους. Στο ίδιο σπίτι ζούσε κι ο 53χρονος. «Μας παρίστανε τον καλό και ήσυχο αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα τέρας» ανέφερε από το βήμα του μάρτυρα ένα από τα αδέλφια του κατηγορούμενου.

Τι ανέφερε ο πατέρας του ενός από τα τρία παιδιά

«Διατηρούσαμε ταβέρνα κι όλη τη μέρα ήμασταν στη δουλειά. Αφήναμε το παιδί στον παππού και στη γιαγιά, κυρίως σαββατοκύριακο αλλά και καθημερινές. Εκεί διέμενε και ο αδελφός» κατέθεσε ο πατέρας του ενός από τα τρία παιδιά και ανέφερε ότι μια μέρα ο αδελφός του τού έδειξε ένα βίντεο όπου φαινόταν ο τρίτος αδελφός τους να κακοποιεί σεξουαλικά τον ανήλικο γιο του.

«Δεν πιστεύαμε ότι ο αδελφός μας είναι ένα τέρας. Πριν πάμε στον εισαγγελέα, τον πήρε η μάνα μου και πήγαμε σε έναν ψυχίατρο. Μας είπε ότι ήταν παράμετρος ασθένειας του (σ.σ. έπασχε από αλκοολική ψύχωση). Υποψιάστηκα ότι ο γιατρός είχε δόλο αλλά δεν πήγαμε στον εισαγγελέα για να μην υποβάλλουμε τα παιδιά σε νέα δοκιμασία. Πέρασαν τα χρόνια. Το παιδί μου δεν το έβλεπα καλά. Τελείωσε τις πανελλήνιες κι ένα ένα βράδυ πίναμε τσίπουρα. Του είπα αν θέλεις να κάνεις καταγγελία έχεις χρόνο. Το παιδί ανοίχτηκε. Μου είπε ότι ”είναι ο διάβολος”, ”είναι διπρόσωπος”. Μου εξήγησε ότι τον κακοποιούσε σεξουαλικά και ότι τραβούσε και βίντεο. Οι γονείς μου άφηναν το παιδί με τον κατηγορούμενο. Του έλεγε ”μην το πεις πουθενά, θα σου πάρω σοκολάτες”. Μετά έμαθα και για τα ανιψιά μου…» ανέφερε ο μάρτυρας.

«Ο ανιψιός μου αντέδρασε. Η νύφη μου είπε να πάρουμε το κινητό και είδαμε τι συνέβαινε. Το απείλησα να μου τα πει όλα αλλά παραδέχτηκε μόνο τις θωπειές . Δεν ξαναπήγα στο σπίτι των γονιών. Ένιωσα ότι ήθελαν να το κρύψουν κάτω από το χαλί και να προστατέψουν το γιο τους» τόνισε.

Ζήτησε συγγνώμη ο 53χρονος

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του ζητώντας συγγνώμη από τα αδέλφια του, ενώ ανέφερε ότι μετάνιωσε για τις πράξεις του.

«Το έχω μετανιώσει, ζητάω συγγνώμη . Tα βίντεο τα κρατούσα στο κινητό. Κάποιες φωτογραφίες τις είχα δείξει σε έναν συνάδελφο που δουλεύαμε μαζί στο ταξί. Μετά τα έσβησα. Δεν θυμάμαι να του έδειξα πορνό με ενήλικες . Με παρακολουθούσε ψυχίατρος και έπαιρνα χάπια. Όταν ήμουν μικρός με χτύπησε ένα αυτοκίνητο και τραυματίστηκα στο κεφάλι. Έχω σκεφτεί τι εχω κάνει και το έχω μετανιώσει. Ντρεπόμουν να πάρω τηλέφωνο και στα αδέλφια μου και στα ανιψιά μου, για να τους πως συγγνώμη . Μετά το 2013 δεν έχω καμία σχέση με τους ανήλικους. Έβγαζα φωτογραφίες στα απόκρυφα σημεία. Το έκανα ίσως γιατί δεν έπαιρνα τα χάπια. Πρώτη φορά το έκανα το 2009 , στα 40 μου χρόνια» είπε ο 53χρονος.

Νωρίτερα, στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την παραδειγματική του τιμωρία για να «δικαιωθούν οι αθώες ψυχές». «Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα» ανέφερε η εισαγγελικός λειτουργός, τονίζοντας ότι ο δράστης κατέστρεψε όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή των παιδιών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook