Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων που βρέθηκαν στη μοιραία αμαξοστοιχία με τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη από τη σύγκρουση των τρένων.

H αναζήτηση των αγνοούμενων των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, συνεχίζεται με τους γονείς να ψάχνουν τα παιδιά τους και να περιμένουν με αγωνία έξω από τα νοσοκομεία της Λάρισας.

Από την άλλη οι διασώστες είναι απαισιόδοξοι αν και οι προσπάθειες τους στα συντρίμμια του τρένου για να εντοπίσουν άλλες σορούς είναι τιτάνιος.

Αν και κανείς δεν μπορεί να ενημερώσει με ασφάλεια για τους αγνοούμενους κάποιες πληροφορίες θέλουν τον αριθμό των αγνοούμενων να είναι 19.

Συγγενείς και φίλοι ψάχνουν τους δικούς τους ανθρώπους στα νοσοκομεία που μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, αλλά και μέσω social media, με την ελπίδα να βρουν έστω και ένα σημάδι τους.

Μια γυναίκα, που έχασε τον άνδρα και το 5χρονο παιδί της στην τραγωδία με τη σύγκρουση των δυο τρένων, ξέσπασε .


Η γυναίκα περιέγραψε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» τις τραγικές στιγμές ανείπωτου πόνου που ζει μετά την απώλεια του άνδρα και του παιδιού της στο μοιραίο δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Η γυναίκα που έχασε τον 40χρονο σύζυγο και το 5χρονο γιο τους στα Τέμπη, καθώς ο άνδρας και το παιδάκι ταξίδευαν με το μοιραίο επιβατηγό τρένο, που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία, μίλησε για την τραγωδία που βιώνει και τις δύσκολες στιγμές που έζησε στην αναγνώριση των σορών των θυμάτων.
«Μου γύρισαν στάχτες & αποκαΐδια»
«Είμαι με τα ηρεμιστικά. 40 χρόνων ‘έφυγε’ ο σύζυγός μου και 5 χρόνων το παιδί μου. Ήταν στο πρώτο βαγόνι. Όλοι οι άνθρωποι που είναι εκεί, είναι άχρηστοι, να φύγουν. Βγαίνουν κάποιοι βουλευτές και μας λένε συλλυπητήρια. Να μου πούνε τι; Θα μου φέρουν πίσω το παιδί μου και τον άντρα μου; Να απολυθούν όλοι, είναι όλοι άχρηστοι».
Η μαρτυρία της όταν κλήθηκε να αναγνωρίσει την οικογένειά της, σοκάρει.

«Και που πήγαμε (σ.σ. στο νοσοκομείο) τι είδα; Δεν βρήκαμε τίποτα, είδα το παιδί μου, τον άντρα μου; Είδα κάτι; Δεν μου πήραν DNA. Στάχτες πήρα και αποκαΐδια, δε μου έδωσαν τίποτα. Τι; Να αναγνωρίσω μια στάχτη; Δεν μπορώ να κηδέψω τον άντρα μου και το παιδί μου. Έπρεπε να ντρέπονται που βγαίνουν στις τηλεοράσεις. Ντροπή τους και αίσχος, μπορεί να ήταν μέσα στο βαγόνι τα δικά τους τα παιδιά».


Η ίδια λέει πως, όταν βρει τη δύναμη, θα κινηθεί νομικά.

«Δεν είμαι καθόλου καλά. Ακόμα ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους. Τι θα πούνε στις μανάδες αυτές;».

«Σκάστε, σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες»
Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει το μήνυμα της θείας ενός νεαρού που τραυματίστηκε σοβαρά στη μοιραία σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη την Τρίτη (28.2.2023) και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η θεία του 20χρονου φοιτητή από τον Βόλο, που ήταν ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι του επιβατηγού τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπτη με εμπορική αμαξοστοιχία, συγκλόνισε τους πάντες με το μήνυμά της μέσα από το Facebook.

Η θεία του φοιτητή έγραψε στην σελίδα της: «Σκάστε σήμερα όλοι οι πολιτικοί! Σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες…».

Ο Ι.Γ. φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών του ΑΠΘ δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ο 20χρονος φέρεται να εκτοξεύτηκε στα χωράφια μετά την τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.
Εκεί τον βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις του οι διασώστες και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου παλεύει για να σωθεί.

Ο 20χρονος φοιτητής είναι πολυτραυματίας. Ταξίδευε με το μοιραίο τρένο για τη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook