Βουβός πόνος νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στον Τύρναβο, εκεί όπου συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την 42χρονη Βάια Μπλέκα – Καρακώστα, μία εκ των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.

H 42χρονη Βάγια ήταν στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Πίσω από το μοιραίο ταξίδι της Βάγιας για την Θεσσαλονίκη κρύβεται μια ανθρώπινη ιστορία Η 42χρονη βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι του τρένου και ήτανε στις πρώτες 36 σορούς που αναγνωρίστηκαν και μεταφέρθηκε αρχικά στο Πανεπιστημιακό και έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο. Η νοσηλεύτρια Βάγια Μπλέκα – Καρακώστα, μητέρα δυο παιδιών, μιας 19χρονης κόρης κι ενός 15χρονου γιού, είχε κλείσει εισιτήριο για το μοιραίο τρένο ώστε να πάρει από την Θεσσαλονίκη αεροπλάνο για τις ΗΠΑ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα περνούσε τρεις βδομάδες με τον σύζυγο της, στρατιωτικό της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρισκόταν εκεί μόνιμα το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο συνεργασίας των δυο χωρών. Οι γονείς της 42χρονης έμειναν με τα παιδιά και ήταν οι πρώτοι που πληροφορηθήκαν το τραγικό συμβάν.

Η 42χρονη εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Με συλλυπητήριο μήνυμα το Νοσηλευτικό και Ιατρικό Προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «αποχαιρετά» την Βάγια Μπλέκα – Καρακώστα, κάνοντας λόγο για μια καλή μητέρα και σύζυγο, καλή συνάδελφο και νοσηλεύτρια. «Θα τη θυμόμαστε πάντα για την καλοσύνη της, την εργατικότητα, τη συναδελφικότητα και τη δοτικότητά της» επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι συνάδελφοί της στο μήνυμα τους.

Αφήνει πίσω της τον σύζυγό της Γιώργο Καρακώστα, στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, και τα παιδιά τους την 19χρονη Αθανασία και τον 15χρονο Λευτέρη.

Έξω από την εκκλησία ο χώρος είχε πλημμυρίσει με στεφάνια με λευκά λουλούδια. Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος.

Πηγή: onlarissa.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook