Την υπογραφή του διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Νίκου Χαυτούρα φέρει το παραπεμπτικό για την χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, αμέσως μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και την εθνική τραγωδία με τους 57 νεκρούς.

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου αλλά και ο γιατρός ο οποίος χορήγησε την άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων και αναμένεται η παραπομπή τους στο πειθαρχικό, ενώ ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια της Λάρισας από τον διοικητή 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη.

Παράλληλα ο δευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας , ο οποίος επρόκειται να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία με απόφαση του Κινήματος απομακρύνεται από τα ψηφοδέλτια «για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους».

Σύμφωνα με το έγγραφο της αναρρωτικής, που δημοσίευσε το taxydromos.gr, ο επιθεωρητής προσήλθε στο γραφείο του διευθυντή της Νευροχειρουργικής και του ανέφερε αδυναμία βαδίσματος. Ο διευθυντής έγραψε το παραπεμπτικό και ζήτησε από τον επιμελητή της κλινικής να συνταγογραφήσει την αναρρωτική άδεια «λόγω αδυναμίας βάδισης», ενώ ως λόγο χορήγησης της αναρρωτικής ανέφερε στο σημείωμά του προς τον επιμελητή ότι «διαπιστωνεται Οσφυακη στένωση και βαριές βλάβες συντηρητικής αντιμετώπισης μετα απο χειρουργείο».


Το μεσημέρι σύμφωνα με το larissanet.gr μετέβη στην ανακρίτρια Λάρισας ο διοικητής 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης, ώστε να καταθέσει το πόρισμα της ΕΔΕ για τους δύο γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου σε ότι αφορά τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή – προϊστάμενο του ΟΣΕ.

Ο κ. Σερέτης σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως «η αναρρωτική άδεια δόθηκε κατά παράβαση όλων των πρωτοκόλλων», ενώ ήδη οι δύο γιατροί τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων. Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει τη δικαστική διερεύνηση, ώστε να εξεταστούν τυχόν ποινικές ευθύνες του, όπως και την υπηρεσιακή διερεύνηση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ.

Σε άλλο σημείο ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ αναφέρθηκε στην κατάσταση των τραυματιών μετά την τραγωδία των Τεμπών… Σε ΜΕΘ παραμένουν επτά ασθενείς (2 στη Θεσσαλονίκη, 4 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 1 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας), ενώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται 7 ασθενείς σε απλές κλίνες (6 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 1 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας).

Ο Νίκος Χαυτούρας μίλησε στο LIVE NEWS

O διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Βόλου, Νίκος Χαυτούρας, σχολίασε αρχικά σχετικά με τα συμβάντα: «Αυτή την στιγμή έχουμε μία τραγωδία με 57 θύματα και η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με τα αίτια του δυστυχήματος, ασχολείται με την άδεια (αναρρωτική)».

Για το γεγονός της υπογραφής ξεκαθάρισε ο κ. Χαυτούρας ότι δεν υπέγραψε την αναρρωτική άδεια και περιέγραψε ότι ο προϊστάμενος του 59χρονου σταθμάρχη πήγε να εξεταστεί στο νοσοκομείο κι επειδή υπάρχει αναμονή στα ραντεβού, έψαχνε κάποιον γνωστό να τον εξετάσει.

Για το ζήτημα εάν ο επιθεωρητής του ΟΣΕ τελικά εξετάστηκε, απάντησε ο κ. Χαυτούρας ότι οι εξετάσεις θα έπρεπε να γίνουν στα εξωτερικά ιατρεία και ανέφερε ότι δεν υπέγραψε καμία άδεια, αλλά, άλλος είναι ο συνάδελφος που υπέγραψε ηλεκτρονικά την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook