Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις για την υπό έρευνα υπόθεση της σύγκρουσης των τρένω στα Τέμπη, καθώς στο κάδραο μπαίνουν και νέα πρόσωπα, πέραν του σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ στο κάδρο της δικαστικής έρευνας μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων 24ωρων για όσα συνέβησαν στα Τέμπη, φέρεται να έχουν μπει αφενός ο προϊστάμενος κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ, Δ.Ν, ο επιθεωρητής δηλαδή, που έβαλε βάρδια το μοιραίο βράδυ τον σταθμάρχη που έκανε τα απανωτά λάθη, (είναι ο άνθρωπος που πήρε την αναρρωτική άδεια μετά την τραγωδία) και αφετέρου ο σταθμάρχης που έφυγε μισή ώρα πριν από τις 23:00 τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου – οπότε και έληγε η βάρδιά του – από το σταθμαρχείο Λάρισας.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάνια Γκουσιάρη, από την Λάρισα αναφορικά με τον δεύτερο σταθμάρχη στη Λάρισα που έφυγε νωρίτερα από τον σταθμό υπάρχουν συνάδελφοί του που υποστηρίζουν ότι ακόμη και να έμενε στη βάρδια μέχρι το τέλος της λήξης της, δεν θα είχε να κάνει με τη μοιραία αμαξοστοιχία, η οποία έφτασε με καθυστέρηση στο σταθμό της Λάρισας στις 11 και πέντε πρώτα λεπτά.

Παράλληλα στοιχεία και τεκμήρια που αφορούν στις διαδικασίες ασφαλείας ζήτησε και έλαβε, από τον ΟΣΕ και την Ηellenic Train, κλιμάκιο αξιολογητών της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων. Τα ευρήματα θα σταλούν στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Τον φάκελο του εκτροχιασμού τρένου το 2017, στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, με τρεις νεκρούς, ανοίγει η έρευνα για την κατάσταση του σιδηροδρομικού μας δικτύου, από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.
Την ίδια ώρα οι οικονομικοί εισαγγελείς διερευνούν 4 συμβάσεις του ΟΣΕ για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, από το 2005 -2015 που δεν εκτελέστηκαν ποτέ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook