Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει Σωματεία και Συνδικάτα

«Στείλε όταν φτάσεις. Δεν έφτασε ποτέ. Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ». Αυτό το σύνθημα φωνάζει το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να συμμετέχει στις μαζικές κινητοποιήσεις για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Αστυνομίας οι συγκεντρωμένοι που διαδηλώνουν με οργή για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη ξεπερνούν τις 50.000.


Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η πορεία στην Αθήνα ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος που βρισκόταν η κεφαλή της. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 14 προσαγωγές διαδηλωτών, στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων.


Η συγκέντρωση απλώνεται από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα ενώ συνεχώς καταφθάνει κόσμος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται ομιλίες από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης, ενώ προηγουμένως τηρήθηκε από τους συγκεντρωμένους ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Μεγάλες συγκεντρώσεις είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, όπως στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη.


Όλες οι πορείες θα καταλήξουν έξω από τη Βουλή.

Λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή, που θα πραγματοποιήσουν συνδικάτα και εργατικά κέντρα στις 12.30 μμ, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.


Ειδικότερα έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις