«Μοντάρισμα των ηχητικών ντοκουμέντων» που έχουν δημοσιοποιηθεί από τις κρίσιμες ώρες πριν και μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, καταγγέλλει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών της Hellenic Train¨Κώστας Γενιδούνιας.

Ο Κώστας Γενηδούνιας, πρόεδρος των μηχανοδηγών της Hellenic Train μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την τραγωδία στα Τέμπη , για τα ηχητικά που έχουν δεί το φώς της δημοσότητας αλλά και για το μηχανοδηγό θύμα της τραγωδίας.

Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών της Hellenic Train , Κώστας Γενηδούνιας, σχολίασε αρχικά την πληροφορία ότι ο ένας μηχανοδηγός από τις δύο αμαξοστοιχίες προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με άλλους μηχανοδηγούς των γύρω περιοχών : «Αν αυτό ισχύει, για εμένα προσωπικά αυτό σημαίνει ότι είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει κι άλλη φορά με τον σταθμάρχη, αφού είχε φύγει από την Λάρισα».

«Και επειδή εδώ έχουμε ”κοπτοραπτική” στα ηχητικά που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, ο μοναδικός που έχει αυτά τα ηχητικά, είτε με αυτά που υπάρχουν μέσα στο GSMR – που κάνει την επικοινωνία μεταξύ των σταθμαρχών-, είτε με την ώρα που φεύγει το τρένο από την Λάρισα, είναι ο ΟΣΕ», πρόσθεσε ο κ. Γενηδούνιας.

Μετά την δημοσίευση των ηχητικών ντοκουμέντων από το τραγικό δυστύχημα ο πρόεδρος των μηχανοδηγών της Hellenic Train μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ανακοίνωσε ότι έχουν ζητήσει από εδώ και πέρα οι επικοινωνίες να καταγράφονται και στις μηχανές.

Σχετικά με το σημείο της κατάθεσης του 59χρονου σταθμάρχη της Λάρισας, όπου λέει ότι άλλαξαν τα κλειδιά μόνα τους, καθώς ο ίδιος τα είχε γυρίσει στην γραμμή ανόδου, σχολίασε ο κ. Γενηδούνιας: «Αν αλλάξουν τα κλειδιά, τότε το τρένο θα εκτροχιαζόταν την ώρα που θα πέρναγε από αυτά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook