Τρείς νέες διώξεις άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, διευρύνοντας τον κύκλο των κατηγορουμένων.

Με βάση τις νέες διώξεις, κατηγορούμενοι πέραν του προφυλακισμένου σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά καθίστανται:
Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ ο οποίος τοποθέτησε τον ακατάλληλο και ήδη κατηγορούμενο σταθμάρχη καθώς και
Οι δύο σταθμάρχες που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο τους και αφήνοντας μόνο του τον Βασίλη Σαμαρά.

Η νέες διώξεις είναι για τα αδικήματα: Της διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και τιμωρείται με ποινή από δέκα χρόνια ως ισόβια, καθώς και των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια  που είναι πλημμελήματα.

Την ίδια ώρα για αύριο Παρασκευή έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, που την απαρτίζουν 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, προκειμένου να επιλέξουν τους δύο ειδικούς εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες μετά από την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών.

Τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών ζήτησε ο προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος εποπτεύει από την πρώτη στιγμή τις ανακρίσεις στο σύνολο τους με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook