Τέμπη: Έρευνα για μίζες σε ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Ο έλεγχος από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αφορά όσους πέρασαν από θέση ευθύνης στον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ και την Hellenic Train την τεέυταία 15ετία
Διευρύνεται ο κύκλος των ερευνών για τις συνθήκες και τις αιτίες της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, καθώς στο κάδρο μπαίνουν και οι εργασίες που έπρεπε να γίνουν στο σιδηροδρομικό δίκτυο και δεν έγιναν.
Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. έδωσε εντολή ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης όσων εμπλέκονται σε συμβάσεις έργων και προμηθειών της τελευταίας 15ετίας για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
Ειδικότερα, θα ελεγχθούν διεξοδικά όσοι κατείχαν θέση ευθύνης στον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ και την Hellenic Train και ήταν συμβαλλόμενοι στις επίμαχες συμβάσεις, όπως θα ελεγχθούν οι εργολάβοι ή οι εκπρόσωποι εταιριών που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων, προμηθειών, κ.λπ.
Σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ακίνητη περιουσία και άλλα περιουσιακά στοιχεία ότι δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, θα διερευνηθεί περαιτέρω για το εάν εμπλέκονται σε δωροδοκίες και εάν υπάρχει ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η απάντηση του ΥΠΕΞ στους χάρτες με τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»
- Παλαιό Φάληρο: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση στη μητέρα της 3χρονης που πνίγηκε
- Κυριάκος Μητσοτάκης – Νόβακ Τζόκοβιτς στην Τήνο – Προσκύνησαν την εικόνα της Μεγαλόχαρης – Φωτογραφίες
- Ηρώδειο: Κλείνει για τρία χρόνια – Θα γίνουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης
- ΕΘΑΑΕ: Αυτά είναι τα 6 μη κρατικά πανεπιστήμια που θα λειτουργήσουν το 2025-2026 στην Ελλάδα – Απορρίφθηκαν πέντε
- ΕΛΑΣ: Έντεκα νεκροί και 703 τραυματίες σε 531 τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική
- Ροδόπη: Δεν ήξερε κολύμπι η 11χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτό και πνίγηκε στη θάλασσα – Συνελήφθησαν οι γονείς της
- Παλαιό Φάληρο: «Ερευνάται αν η μητέρα ήθελε να ξεφορτωθεί το παιδί, σε ρηχά νερά ο πνιγμός», λέει ο ιατροδικαστής για το νεκρό κοριτσάκι
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook