Ο έλεγχος από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αφορά όσους πέρασαν από θέση ευθύνης στον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ και την Hellenic Train την τεέυταία 15ετία

Διευρύνεται ο κύκλος των ερευνών για τις συνθήκες και τις αιτίες της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, καθώς στο κάδρο μπαίνουν και οι εργασίες που έπρεπε να γίνουν στο σιδηροδρομικό δίκτυο και δεν έγιναν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο  επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. έδωσε εντολή ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης όσων εμπλέκονται σε συμβάσεις έργων και προμηθειών της τελευταίας 15ετίας για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Ειδικότερα, θα ελεγχθούν διεξοδικά όσοι κατείχαν θέση ευθύνης στον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ και την Hellenic Train και ήταν συμβαλλόμενοι στις επίμαχες συμβάσεις, όπως θα ελεγχθούν οι εργολάβοι ή οι εκπρόσωποι εταιριών που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων, προμηθειών, κ.λπ.

Σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ακίνητη περιουσία και άλλα περιουσιακά στοιχεία ότι δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, θα διερευνηθεί περαιτέρω για το εάν εμπλέκονται σε δωροδοκίες και εάν υπάρχει ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook