Μετά από πιέσεις που του άσκησε ο διευθυντής του στο νοσοκομείο του Βόλου, έδωσε την άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ την επομένη της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Αυτό υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός, κατά την απολογία του στο Πειθαρχικό Όργανο της 5ης Υ.ΠΕ.

Έως την Τρίτη, πέντε δηλαδή εργάσιμες ημέρες από τη στιγμή που η ΕΔΕ του Νοσοκομείου Βόλου, για την έκδοση αναρρωτικής άδειας 30 ημερών στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας, παραδόθηκε στην 5η Υ.ΠΕ έχει δοθεί περιθώριο στους εμπλεκόμενους γιατρούς να καταθέσουν την απολογία τους στο Πειθαρχικό Όργανο της 5ης Υ.ΠΕ
Ήδη ο γιατρός που χορήγησε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ κατέθεσε την απολογία του σε αντίθεση με τον διευθυντή της Νευροχειρουργική, ο οποίος είναι επίσης ελεγχόμενος και έχει περιθώριο να δώσει επισήμως τις εξηγήσεις του μέχρι την Τρίτη.

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής , ο οποίος μετά τις εξελίξεις αποπέμφθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, αρνείται ότι περιέπεσε σε παράπτωμα υποστηρίζοντας ότι έκανε μεν ενημερωτικό παραπεμπτικό σημείωμα στο συνάδελφο του αλλά δεν πίεσε κανέναν.

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που έχει καταστεί εδώ και μερικές μέρες κατηγορούμενος για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, είχε λάβει την αναρρωτική άδεια λίγες ώρες μετά την τραγωδία κάτι που δημιούργησε πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα του.

Το Πειθαρχικό Όργανο μόλις λάβει και την απολογία του διευθυντή της Νευροχειρουργικής θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφανθεί για τις ποινές, ενώ μέχρι τότε και οι δύο γιατροί τεθεί σε αργία.

Εκτός από τις πειθαρχικές ποινές οι δύο γιατροί θα βρεθούν πιθανότητα αντιμέτωποι και με την Δικαιοσύνης καθώς ο σχετικός φάκελος της ΕΔΕ έχει διαβιβαβαστεί από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Οργάνου της 5ης Υ.ΠΕ Φώτη Σερέτη και στην ανακρίτρια που διερευνούσε πριν τους Εφέτες ανακριτές την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών.

Πηγή: magnesianews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook