Οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έχασαν τη δίκη για την αποκλειστική επιμέλεια της εγγονής τους, της μικρής Λυδίας.

Αυτό αναφέρουν σε εκτενή ρεπορτάζ η Sun και dailymail.co.uk σημειώνοντας ότι οι γονείς του δολοφόνου συζύγου της Κάρολαιν Κράουτς , που τη σκότωσε μπροστά στα μάτια της κόρης τους,  στα Γλυκά Νερά, έχασαν στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την επιμέλεια του εγγονιού τους.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, 35 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη πέρυσι επειδή έπνιξε την 20χρονη Καρολάιν Κράουτς, μπροστά στα μάτια της εννέα μηνών τότε κόρης του ζευγαριού Λυδίας, το Μάιο του 2021.

Σύμφωνα με την Daily Mail, σχεδόν δύο χρόνια μετά την ανθρωποκτονία, το αίτημα των γονιών του Αναγνωστόπουλου για την επιμέλεια της κόρης του ζευγαριού Λυδίας απορρίφθηκε από δικαστήριο της Αθήνας.

Πλέον, οι Έλληνες παππούδες της μικρής θα έχουν μόλις μία ώρα επικοινωνία την εβδομάδα με τη μικρή Λυδία «μέσω Skype ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων», όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς, Θανάσης Χαρμάνης, είπε: «Είναι αυτό που θέλαμε από κάθε άποψη. Το κοριτσάκι θα ζει τώρα ειρηνικά με την αδερφή και τη μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν, στις Φιλιππίνες. Η Λυδία δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενη από εκεί».

Η δικαστική απόφαση τερματίζει τις προσπάθειες της οικογένειας του Αναγνωστόπουλου να επαναφέρει τη Λυδία στην Ελλάδα. Και έρχεται αφότου ο Αναγνωστόπουλος άσκησε έφεση τον περασμένο μήνα για να μειωθεί η ποινή που του έχει επιβληθεί.

Μιλώντας καθώς η έφεσή του ξεκινούσε στην Αθήνα, ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ, επέκρινε τον γαμπρό του, λέγοντας: «Είναι απολύτως απεχθές που ο δολοφόνος της κόρης μου προσπαθεί να μειώσει την ποινή φυλάκισής του λόγω της «καλής συμπεριφοράς» του. «Το έγκλημα που διέπραξε ο δολοφόνος, αυτό της γυναικοκτονίας, είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα που πρέπει να αξίζει ιδιαίτερα αυστηρή τιμωρία. Κατά τη γνώμη μου, οι άνδρες που σκοτώνουν τις γυναίκες τους, για οποιονδήποτε λόγο, είναι οι χαμηλότεροι από τους χαμηλούς, και κατατάσσονται παράλληλα με τους παιδόφιλους. «Νομίζω ότι θα είναι μια θλιβερή μέρα για τις γυναίκες όταν ο δολοφόνος μιας ανυπεράσπιστης γυναίκας που κοιμόταν με το παιδί της θα εκτίσει λιγότερο από την πλήρη ποινή φυλάκισής του. Αυτός ο άνθρωπος είναι πέρα από την περιφρόνηση », σημειώνει το δημοσίευμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook