Ένας 18χρονος προσήχθη το μεσημέρι της Τρίτης (14.3.2023) στα γραφεία της κρατικής ασφάλειας στη ΓΑΔΑ ως ύποπτος για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια .

Η αστυνομία εξετάζει αν ο νεαρός συμμετείχε στην επίθεση και στον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η αστυνομία αναμένει οδηγίες από τον αρμόδιο εισαγγελέα για το πώς θα χειριστεί την υπόθεση καθώς έχει παρέλθει το Αυτόφωρο.

O νεαρός που συνελήφθη είναι Έλληνας και έχει γεννηθεί το 2004.

Η ΕΛΑΣ κινήθηκε άμεσα και μια μέρα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια την περασμένη Παρασκευή 10.3.2023, συνελήφθη ένας 17χρονος αντιεξουσιαστής, ο οποίος ήταν γνωστός στις αρχές και φέρεται να ήταν αυτός που τραβούσε το βίντεο της επίθεσης στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Ο 17χρονος μάλιστα οδηγήθηκε προχθές στον εισαγγελέα των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.Γιώργος Καλλιακμάνης, εξάλλου, τόνισε ότι όλοι οι δράστες του ξυλοδαρμού του Γιάνη Βαρουφάκη έχουν ταυτοποιηθεί.

«Τα άτομα που τον χτύπησαν ήταν αναρχικοί, οι οποίοι έχουν όλοι ταυτοποιηθεί. Ένας από τους αναρχικούς κατέγραφε τη στιγμή του ξυλοδαρμού και προσπαθούμε να ανακτήσουμε το υλικό. Από την πρώτη στιγμή, το κλιμάκιο της ασφάλειας είχε πάει στον Ευαγγελισμό και μίλησε με τον κ. Βαρουφάκη ώστε να προχωρήσουμε στην ταυτοποίησή τους», δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Για τον 17χρονο, πάντως, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είπε ότι δεν ήταν ανάμεσα σε εκείνους που τον ξυλοκόπησαν άγρια και του προκάλεσαν και κάταγμα στη μύτη, διότι θυμάται καλά ποιοι τον χτύπησαν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook