Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας απεργούν σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Αυτή την ώρα μεγάλο συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.


Πλήθος κόσμου βρίσκεται στους δρόμους με αφορμή την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. «Οι ζωές μας μετράνε» είναι ένα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα των διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας.


Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Αμαλίας καθώς και στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου. Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για 20.000 κόσμο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έχουν γίνει έξι προσαγωγές.


Εκτιμάται ότι στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν περίπου 5.000 άτομα, στην πλατεία Κάνιγγος περίπου 2.000 που ανέβηκαν προς την οδό Ακαδημίας, 1.000 άτομα μαζεύτηκαν στην Κλαυθμώνος και περίπου 800 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.


«Ακούστε τις φωνές» είναι το κεντρικό σύνθημα της ΓΣΕΕ, η οποία σε ανακοίνωση της ζητά, μεταξύ άλλων, να αποδοθούν ευθύνες, να ληφθούν μέτρα, να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας καθώς και σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Λίγο μετά τις 12:15 στην Πάτρα επικράτησε ένταση όταν μια μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε αντικείμενα και καπνογόνα στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook