Περίεργα παιχνίδια κατασκοπείας παίζονται τις τελευταίες ώρες μετά την ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (EYΠ), για την Ρωσίδα κατάσκοπο «Irina A. S.», που δρούσε στην χώρα μας ως «Μαρία Τ».

Η «Irina A.S.», εμφανιζόταν ως η Ελληνίδα «Μαρία Τσάλλα» με κατάστημα χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Παγκράτι.

Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν μέσα από το λογαριασμό που διατηρούσε στα social media δείχνουν ποια είναι η κατάσκοπος η οποία φέρεται να έχει δράση στη χώρα μας και σύμφωνα με την ΕΥΠ αποκαλύφθηκε διείσδυση ξένων υπηρεσιών στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με τις επίσημες Αρχές, η «Irina A. S.», δρούσε στην Ελλάδα υπό «βαθύ κάλυμμα». Μάλιστα φέρεται να είχε στρατολογηθεί και εκπαιδευτεί από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας και να ήταν μέλος μίας ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο «illegals».

Η «Μαρία Τσάλλα» όπως παρουσιάζεται, διατηρεί κατάστημα πλεκτικής με το όνομα «Γαλάζιο», ενώ ήταν και ερασιτέχνης φωτογράφος με παρουσία σε διαγωνισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» η «Μαρία Τσάλλα» έφυγε εσπευσμένα για τη Ρωσία τον περασμένο Ιανουάριο, αφήνοντας πίσω τα προσωπικά της αντικείμενα.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι, μετά τη φυγή της, επικοινώνησε με τον σπιτονοικοκύρη της (στον οποίο πλήρωσε τα ενοίκια) και μία υπάλληλο της, την «Κατερίνα». Επικαλούμενη λόγους υγείας, τους ανακοίνωσε ότι δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η «Μαρία» είναι παντρεμένη με Ρώσο που δραστηριοποιείτο ως κατάσκοπος στη Βραζιλία υπό το όνομα «Daniel Campos».

Η υπάλληλος και ένας άνδρας με τον οποίο διατηρούσε σχέση στην Αθήνα, δήλωσαν ότι είχαν πλήρη άγνοια για την πραγματική της ταυτότητα.

Η «Μαρία Τσάλλα» μιλούσε άπταιστα Ελληνικά.

Η ανακοίνωση της ΕΥΠ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΠ «σε μια σημαντική αποκάλυψη του τρόπου δράσης και διείσδυσης ξένων υπηρεσιών στη χώρα μας προχώρησε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών».

«Συγκεκριμένα, έρευνες που συστηματικά διεξήγαγε η ΕΥΠ, σε συνέχεια πληροφοριών που συνέλεξε, απέδειξαν ότι η φερόμενη ως «Μαρία Τ.», η οποία τα τελευταία χρόνια ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνίδα και δραστηριοποιούνταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα, με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στη πραγματικότητα είναι η ξένη υπήκοος «Irina A. S.», που δρούσε στη χώρα μας υπό «βαθύ κάλυμμα», προσθέτει η ανακοίνωση.


Ποιοι είναι οι illegals
Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη, ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία Ελλήνων πολιτών που έχουν αποβιώσει, μια διεθνώς διαπιστωμένη πρακτική των Υπηρεσιών Πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας για τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο «illegals».

H Mαρία Τσάλλα ανακαλείται από τους illegals, εξαφανίζεται από την Ελλάδα, κλείνει όλα τους λογαριασμούς της στα social media και χάνεται με τις ελληνικές αρχές να ψάχνουν πλέον ποια ήταν η δράση της και τι ακριβώς έκανε όλο αυτό το διάστημα που κυκλοφορούσε ελεύθερη κι έχοντας ως κάλυψη το κατάστημα στο Παγκράτι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook