Αποκατάσταση των περισσότερων προβλημάτων αναμένεται μέχρι το βράδυ

Για ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του δικτύου Μέσης Τάσης της Αττικής κάνει λόγο στην πιο πρόσφατη ενημέρωσή της η ΔΕΔΔΗΕ καθώς, όπως αναφέρει, απομένουν κάποια μικρά τμήματα των γραμμών που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων λόγω της κακοκαιρίας κυρίως στα βόρεια προάστια. Παράλληλα προχωρά, όπως σημειώνει η αποκατάσταση βλαβών στη Χαμηλή Τάση καθώς και μεμονωμένων παροχών. Οι εργασίες επικεντρώνονται στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ. Στέφανο, Κρυονέρι, ‘Ανοιξη, Δροσιά και Κάλαμο.

Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, όλη τη νύχτα συνεχίστηκαν οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση των 5 γραμμών Μέσης Τάσης, που έχουν βυθίσει τις προαναφερόμενες περιοχές στο σκοτάδι για τρία 24ωρα.

Ταυτόχρονα καταγράφονται προβλήματα και σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα σε γειτονιές στο N. Ηράκλειο, όπου υπάρχει διακοπή από χθες Τρίτη στις 07:00, σε γειτονιές της Νέας Ιωνίας, σε περιοχές της Πετρούπολης αλλά και σε τμήμα του Κοντόπευκου Αγίας Παρασκευής από χθες το βράδυ, καθώς υπάρχουν πτώσεις κλαδιών πάνω σε καλώδια.

Γ.Γ. ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: «Εως το βράδυ θα έχουμε αποκατάσταση των περισσότερων προβλημάτων»

Για ανακρίβειες και ανέξοδη κριτική στο θέμα των αιτιών που προκάλεσαν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση μίλησε ο Αντώνης Καρράς γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Όπως είπε ο λόγος είναι η πτώση δέντρων και όχι οι βλάβες σε μετασχηματιστές όπως κατήγγειλαν δήμαρχοι και πρόσθεσε πως η κύρια ευθύνη για την κατάσταση σε κατοικημένες περιοχές είναι των δήμων. «Ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι καταναλωτές. Φαίνεται πως δεν είχαμε τα αντανακλαστικά ώστε να φτάσουμε εγκαίρως στα σημεία των βλαβών. Χθες που τα προσεγγίσαμε διορθώσαμε πάρα πολλά προβλήματα, πολλές γραμμές. Ο μεγάλος όγκος αποκατάστασης έγινε χθες και μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων», είπε.

ΚΕΔΕ: Δεν έχουν οι δήμοι την ευθύνη για κλάδεμα ή κόψιμο δέντρων κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς ενέργειας

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με δική της ανακοίνωση σημειώνει πως οι δήμοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για το κλάδεμα ή κόψιμο των δέντρων κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς ενέργειας.

Η ΚΕΔΕ αναφέρει ότι αυτό προκύπτει και από τον Κανονισμό Εγκαταστάσεων και Συντήρησης Υπαίθριων Γραμμών Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΦΕΚ 608/Β/6.10.67 Αρ. 281 και παράλληλα σημειώνει πως οι δήμοι «προφανώς και θα βοηθήσουν οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ, προφανώς και οφείλουν να επισημάνουν προβλήματα στο δίκτυο, όταν αυτά υποπίπτουν στην αντίληψή τους».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook