Εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα, αμέσως μόλις πήρε εξιτήριο από το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη που νοσηλευόταν, ο πατέρας που κλειδώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του και άνοιξε μια φιάλη υγραερίου με σκοπό να πεθάνουν και οι τρεις μαζί.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο  σε περίπτωση που ο απόστρατος  πραγματοποιούσε το φρικιαστικό του σχέδιο, να ήθελε να σκοτώσει και την πρώην σύζυγο του που είχε βγεί στο δρόμο,  ήταν έξω από το αυτοκίνητο τον παρακαλούσε να μην κάνει κακό στα δίδυμα.

Η  μητέρα των διδύμων, προσπαθεί τώρα να φανεί δυνατή για να μπορέσει να βοηθήσει τη κόρη και τον γιο της να ξεπεράσουν τις τραγικές στιγμές που βίωσαν στα χέρια του ίδιου τους του πατέρα.

«Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας. Ευτυχώς, τα παιδιά μου είναι πολύ καλά. Ελπίζω σύντομα να επιστρέψουμε σπίτι μας. Το πιο σημαντικό τώρα είναι να ηρεμήσουν τα παιδιά και να μπούμε όλοι σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής».

«Φοβόταν να μιλήσει…»
O 62χρονος, διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα έκρηξης, ενώ στις κατηγορίες έρχονται να προστεθούν ο ξυλοδαρμός και οι απειλές σε βάρος της μητέρας των παιδιών, ακόμη και όταν εκείνη ήταν έγκυος.

Η νύφη της, επιβεβαιώνει αποκλειστικά στο LIVE NEWS τα όσα η 47χρονη μητέρα φέρεται να ζούσε τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Είχε γίνει το επεισόδιο εκείνο που είχαν καλέσει την αστυνομία γιατί είχε βιαιοπραγήσει, κατέληξαν σε αυτόφωρο.

Την είχε αρπάξει από τον λαιμό και τότε ξετυλίχθηκε το κουβάρι. Αυτό γινόταν επί χρόνια αλλά ντρεπόταν να το πει».

Το σπασμένο παρμπρίζ του αυτοκινήτου από τους αστυνομικούς που πήραν εντολή να κάνουν τα πάντα προκειμένου να σώσουν τα παιδάκια, οι δυο φιάλες που είχε μαζί του ο πατέρας τους, έτοιμος να σκοτώσει τα παιδιά του και να σκοτωθεί, αποδεικνύουν το κακό που ευτυχώς, δεν πρόλαβε να γίνει.

Η απόφαση για τη διατροφή
Το ζευγάρι ακόμη και μετά το διαζύγιο εξακολουθούσε να έχει έντονη διαμάχη. Πρόσφατα βγήκε και η απόφαση ο 62χρονος να καταβάλλει διατροφή, με τους συγγενείς να θεωρούν ότι αυτό ήταν που έκανε τον πρώην αξιωματικό της αεροπορίας να χάσει πλέον, κάθε έλεγχο.

«Μάλλον εκεί έγινε η ρήξη μεταξύ τους. (…) Προφανώς ήθελε όλοι μαζί σκοτωθούν», δήλωσε η νύφη της μητέρας.
Για εκείνους που γνωρίζουν τον 62χρονο πατέρα, ο οποίος έχει άλλα δύο, μεγαλύτερα παιδιά από τον πρώτο του γάμο, περιγράφουν έναν άνθρωπο αυταρχικό που δεν ήθελε να δίνει δικαιώματα, κρύβοντας καλά τη βίαιη συμπεριφορά του προς τη γυναίκα του.

Ο 62χρονος κρατείται και την Πέμπτη το πρωί αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή, για ποιον λόγο ήθελε όχι μόνο να αυτοκτονήσει, αλλά να σκοτώσει και τα ίδια του τα παιδιά.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή»
Οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι πρώτοι βρέθηκαν στο σημείο και έσωσαν τα δύο παιδιά, μίλησαν στο MEGA για το συμβάν.

Περιγράφοντας το περιστατικό, ο Λεωνίδας Σαράβας είπε:

«Αντιμετωπίσαμε μια κατάσταση, ένα επεισόδιο επιμέλειας, αυτό ξέραμε. Προσεγγίσαμε το αυτοκίνητο, είδαμε μια έντονη δυσοσμία από αέριο, νομίζαμε ότι είναι από το καύσιμο του αυτοκίνητου που ήταν σε λειτουργεία. Προσεγγίσαμε και είδαμε μια διαφορετική εικόνα. Ο οδηγός ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση, προσπαθήσαμε να ανοίξουμε την πόρτα, ήταν κλειδωμένα και σπάσαμε το παρμπρίζ».

Παρόμοια και η περιγραφή του συναδέλφου του, Λάζαρου Ευαγγελίδη.

«Είχαμε το αίσθημα του φόβου για αυτό που πιθανώς θα μπορούσε να προκύψει, αλλά εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε επιλογή άλλη μέσα μας. Απεγκλωβίσαμε τα δύο μικρά παιδάκια, ήταν δεμένα χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους, στα πίσω καθίσματα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook