Για την κατάσταση που επικρατεί στην Μύκονο και τα μαφιόζικα κυκλώματα που δρούν στο νησί μίλησε η πρόεδρος των Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα.

Όπως είπε η πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα, «ήρθαμε στη Μύκονο για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι δεν φοβόμαστε και να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας», ενώ ανέφερε ότι θα έχουν συναντήσεις με όλους τους φορείς για να απομονωθούν όσοι δρουν στο νησί με μαφιόζικο τρόπο.

Επίσης χαρακτήρισε θετικό βήμα την αναβάθμιση σε κακούργημα των δραστών της επίθεσης σε βάρος του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού γιατί έτσι θα λυθούν τα χέρια των διωκτικών αρχών προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση με τις άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών.

«Θα κάνουμε μια σειρά με συναντήσεις με φορείς (ξενοδόχους, εστιάτορες κτλ) και θα ζητήσουμε από όλους να όχι απλά να καταδικάσουν την επίθεση αλλά να απομονώσουν στοίχεια τα οποία δρουν στη Μύκονο με μαφιόζικο τρόπο. Και από όσο γνωρίζουμε, από όταν ξέσπασε αυτή η ιστορία, έχουμε πάρα πολλά μηνύματα ότι αυτά τα στοιχεία που δρουν με μαφιόζικο τρόπο, έχουν βάλει στόχο τους πολίτες της Μυκόνου και τους νομοταγείς επαγγελματίες του νησιού» πρόσθεσε η κ. Κουτσούμπα ενώ σε ερώτηση για την αναβάθμιση του ξυλοδαρμού σε κακούργημα, είπε ότι «μας ικανοποιεί αυτή η εξέλιξη γιατί θα ανοίξουν τηλέφωνα ώστε να έχουμε περισσότερα στοιχεία για να οδηγηθούμε στον φυσικό και στον ηθικό αυτουργό γιατί είναι σαφές πως το θέμα δεν ήταν προσωπικό. Για εμάς είναι πολύ απλό. Χτυπάνε έναν από εμάς; Πρέπει να πάρουμε απάντηση από την πολιτεία. Πρέπει να καταλάβουν πως οι μαφιόζικες πρακτικές δεν περνάνε!».

«Έχουν υπάρξει περιστατικά όπου συνάδελφοί μας ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλους μπράβους. Εμείς βγήκαμε μπροστά γιατί θεωρούμε πως υπάρχει κι άλλος κόσμος αποφασισμένος να ξεμπερδέψουμε με αυτά τα κυκλώματα αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται η συνδρομή της κυβέρνησης. Ο φόβος πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο και να πάρουν το μήνυμα αυτοί που έδειραν τον συνάδελφό μας» συμπλήρωσε ενώ τόνισε πως θα υπάρξει ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων στο νησί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook