Τεσσεράμισι χρόνια μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα έκλεισε δικαστικά η υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Δύο αδέλφια από την Βουλγαρία κατηγορήθηκαν για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Γιάννη Μακρή, συζύγου του μοντέλου Βικτώρια Καρύδα η οποία δεν έλειψε στιγμή από τη δίκη τους.

Ωστόσο σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας επικύρωσε την πρωτόδικη ποινή των ισοβίων στον 34χρονο κατηγορούμενο που ήταν και ο εκτελεστής της στυγερής δολοφονίας α λλά προχώρησε στην αθώωση του μεγαλύτερου αδελφού που στο πρώτο δικαστήριο είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη ως συνεργός.

Οι δικαστές αρνούμενοι να αναγνωρίσουν ελαφρυντικό στον 34χρονο του επέβαλαν και πάλι ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία και επιπλέον ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Για τον δεύτερο κατηγορούμενο δικαστές και ένορκοι ανέτρεψαν την πρωτόδικη απόφαση κρίνοντας κατά πλειοψηφία πως ο 37χρονος πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Σε δήλωσή του μετά την έκδοση της απόφασης ο Γ. Μαρακάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής, που εκπροσώπησε στη δίκη τη χήρα του επιχειρηματία, Βικτώρια Καρύδα, ανέφερε: «Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος Για την κ. Καρύδα και τα παιδιά του ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί».

Από την πλευρά της η κ. Καρύδα δήλωσε: «Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω. Εγώ τον άνδρα μου θέλω».

Πιο αναλυτικά η Βικτώρια Καρύδα μίλησε στην εκπομπή T-live του ALPHA:
«Αφαιρέσανε μία ψυχή, έφυγε ο άνθρωπός μου και μπαμπάς των παιδιών μου. Μου λείπει πάρα πολύ ο άνδρας μου. Πώς μπορώ εγώ να νιώθω; Ποιος θα μου γυρίσει τον άνδρα μου πίσω; Είναι ψυχολογικός πόλεμος και είμαστε εδώ 4,5 χρόνια και δεν μπορώ να ηρεμήσω. Ζω με αυτό τον θύμο και δε δέχομαι που ο άνδρας μου δεν είναι εδώ μαζί μου» δήλωσε ξεσπώντας η Βικτώρια Καρύδα.

«Σκέφτομαι τον άνδρα μου κάθε μέρα, λείπει από τη ζωή μου. Ζω για τα παιδάκια μου, με κάνουν χαρούμενη αυτά και οι φίλοι μου. Θέλω τον άνδρα μου πίσω. Ζω με αυτό το βάρος και με αυτόν τον πόνο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν χαρούμενες στιγμές στη ζωή μου. Τα παιδιά μου γράφουνε ακόμα γράμματα στον μπαμπά τους και πιστεύουν σε ένα θαύμα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook