Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά το βούλευμα με το οποίο αποφυλακίστηκε ο παιδόφιλος Νίκος Σειραγάκης που καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος 36 ανήλικων παιδιών.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα, με το οποίο μετά από 12,5 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές αποφυλακίστηκε, ο προπονητής Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων , αθλητών του στην Κρήτη.
Ο Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε το βούλευμα προκειμένου να εξετάσει εάν έχει εμπεριστατωμένη ή όχι αιτιολογία ή υπάρχουν ασάφειες και νομικά κενά στο σκεπτικό του. Σε καταφατική περίπτωση θα προχωρήσει σε αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος , που άνοιξε την πόρτα της φυλακής στον καταδικασθέντα παιδόφιλο.

Νίκος Σειραγάκης: Ο παιδεραστής που καταδικάστηκε σε 400 χρόνια κάθειρξη και αποφυλακίστηκε στα 12 χρόνια!
Ο παιδοβιαστής Νίκος Σειραγάκης και προπονητής στο επάγγελμα είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια για ασέλγεια σε βάρος 36 ανήλικων!

Και όμως 12,5 χρόνια μετά την σύλληψη του, τρία χρόνια μετά την πρώτη αποφυλάκισή του, η οποία δεν κράτησε παρά λίγες μέρες μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε υπό όρους.

Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις σε ολόκληρη την κοινωνία, καθώς δεν μπορεί να δεχτεί ότι αυτός ο «άνθρωπος» σωφρονίστηκε, αλλά πολύ περισσότερο δεν μπορεί να δεχτεί πώς μια τέτοια ποινή «μαμούθ», μειώθηκε -σχεδόν- εκμηδενίστηκε…

Ο Σειραγάκης αποφυλακίστηκε, όπως γράφει το cretapost, – μετά την σχετική αίτηση που κατέθεσε στο συμβούλιο του σωφρονιστικού καταστήματος όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια – από τις φυλακές της Τρίπολης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Σειραγάκης, που καταδικάστηκε για βαρύτατα εγκλήματα κατά ανηλίκων σε 401 χρόνια κάθειρξης, έχει δηλώσει ως τόπο κατοικίας περιοχή της Αττικής, όπου υποχρεούται να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να δίνει το «παρών», ενώ από τους βασικότερους όρους που του έχουν επιβληθεί είναι να μην επιστρέψει σε οποιαδήποτε περιοχή της Κρήτης και να μην έχει την παραμικρή επαφή με ανήλικο χωρίς παρουσία ή την συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια, καθώς και να παρακολουθεί συνεδρίες με ψυχίατρο.

Να θυμίσουμε ότι είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, που με τη συγχώνευση έγιναν 220 και που σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20 με τον νέο ποινικό κώδικα. Ο Σειραγάκης καταδικάστηκε πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο.

Στα τέλη Απριλίου του 2020 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών, που τότε εξέτιε την ποινή του, όμως λίγες ημέρες αργότερα είχε συλληφθεί για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές. Τότε, είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά πληροφορίες, μετά την εκ νέου φυλάκισή του, παρέμεινε για κάποιο διάστημα στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τρίπολη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2011, που συνελήφθη για τα ειδεχθή εγκλήματά του κατά των ανηλίκων, είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Τριπόλεως. Η δίκη του, τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, είχε πραγματοποιηθεί στο Εφετείο του Πειραιά, για λόγους προστασίας της ανηλικότητας των θυμάτων του.

«Είναι απειλή κατά της κοινωνίας – ο άνθρωπος αυτός δεν έχει σωφρονιστεί»
«Ο Νίκος Σειραγάκης αποτελεί δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας», είχε δηλώσει ευθέως το 2020 μιλώντας στο Δελτίο Eιδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Βαγγέλης Μουνδριανάκης.

Με αφορμή την τότε αποφυλάκιση του παιδεραστή του Ρεθύμνου, o ίδιος επανέλαβε τη θέση του πως «ο άνθρωπος αυτός δεν έχει σωφρονιστεί».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει συγκεκριμένη πρόνοια για την συγκεκριμένη κατηγορία κρατουμένων (όπως για παράδειγμα παρακολούθηση από ψυχίατρο), ο κ. Μουνδριανάκης απάντησε: «Αυτό θα έπρεπε ενδεχομένως να συμπεριληφθεί στους περιοριστικούς όρους, πράγμα το οποίο, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει γίνει. Απλώς η μετακίνηση του περιορίζεται εντός των ορίων της πόλης της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι πάρα πολύ μεγάλη και τα περιθώρια κίνησης του -υπό οποιαδήποτε μορφή- είναι ευρύτατα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε με έμφαση: «Φαντάζομαι ότι η κοινωνία της Θεσσαλονίκης παίρνει τα μέτρα της για να μη συνεχίσει ο Σειραγάκης την εγκληματική του δράση».

«Η αποφυλάκιση αυτή αντιβαίνει ευθέως προς το κοινό περί δικαίου αίσθημα», τόνισε και χαρακτήρισε απαράδεκτη την επίμαχη εξέλιξη, τονίζοντας όμως παράλληλα με έμφαση πως «η δικαιοσύνη ως θεσμός εκτέλεσε το καθήκον της».

Ο ίδιος είχε συμπληρώσει χαρακτηριστικά: «Ο Σειραγάκης παρέμενε θρασύτατος και αμετανόητος μέχρι τέλους. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια».

Παρακολουθήστε όσα είχε δηλώσει ο κ. Μουνδριανάκης στη δημοσιογράφο Κατερίνα Σαλαπάτα:
Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο κ. Μουνδριανάκης, όσο και άλλοι συνάδελφοι του από το δικηγορικό σύλλογο Ρεθύμνου στάθηκε αφιλοκερδώς και μέχρι τέλους στο πλάι των οικογενειών σε αυτή τη δύσκολη δικαστική διαμάχη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook