Ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα έξω από την ΑΣΟΕΕ κατά την διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι (5.4.2023) εκεί, συνελήφθη και σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του.

Παράλληλα με εντολή του Αρχηγού της Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που ξέσπασαν έξω από την ΑΣΟΕΕ το πρωί της Τετάρτης και τους πυροβολισμούς στον αέρα από αστυνομικό εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Παράλληλα, τονίζεται πως είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο και πως με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:
Σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, και περί ώρα 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.

Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.


Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών».

Νωρίτερα ένταση επικράτησε το μεσημέρι έξω από την ΑΣΟΕΕ λόγω των επεισοδίων.


Ομάδα περίπου 20 νεαρών βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Την ώρα των επεισοδίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ομόνοια, βρέθηκε περιπολικό σταματημένο λόγω μποτιλιαρίσματος στο σημείο, το οποίο δέχτηκε πέτρες από τους συγκεντρωμένους. Τότε αστυνομικός έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές για εκφοβισμό.

Από την επίθεση σημειώθηκαν φθορές στο περιπολικό, ενώ η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα και ξεκίνησε «κυνηγητό» με τους αγνώστους.

Λίγο αργότερα η κατάσταση εκτονώθηκε, ενώ η ομάδα των νεαρών μπήκε μέσα στην ΑΣΟΕΕ.

Άνοιξαν και τα δύο ρεύματα της Πατησίων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook