Στην άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος του πατέρα Αντώνιου, άλλοτε επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ειδικότερα, από την Εισαγγελία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του πατέρα Αντώνιου για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα) καθώς και για ηθική αυτουργία σε πλήθος άλλων πλημμεληματικών πράξεων που αποδόθηκαν με τη δίωξη σε 7 πρώην συνεργάτες του και αφορούν στην σωματική κακοποίηση τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου.
.
Η κατηγορία σε βάρος του πατέρα Αντώνιου, για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση αφορά τις καταγγελίες σε ενός 15χρονου και ενός 19χρονου φιλοξενούμενων, σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022.

Ο πατέρας Αντώνιος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες , κάνοντας λόγο για «προφανείς σκοπιμότητες». Αναφορικά με τις καταγγελίες περί ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων ο πατέρας Αντώνιος έχει δηλώσει ότι πρόκειται για « προκλητικά αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες καταγγελίες»

Ο πατέρας Αντώνιος πλέον αναμένεται να κληθεί σε απολογία από τον τακτικό ανακριτή στον οποίο έχει διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Παράλληλα σε βάρος του πατέρα Αντώνοου και επτά υπαλλήλων της Κιβωτού, τρεις από χώρους στην Αθήνα, δύο από τον Βόλο και δύο από τη Χίο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα που αφορούν κακομεταχείριση, τιμωρίες και ξυλοδαρμούς, σε βάρος παιδιών για τις οποίες ηθικός αυτουργός θεωρείται ο πατέρας Αντώνιος.
Οι κατηγορίες , ανά περίπτωση αφορούν τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.

Σύμφωνα με τη δίωξη ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές έχει ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Κιβωτού. Ο χρόνος τέλεσης των πράξεων, κατά την δικογραφία, αφορά το διάστημα από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022. Το σκέλος αυτό της δικογραφίας διαχωρίστηκε και καθώς αφορά πλημμελήματα και προκύπτει κίνδυνος παραγραφής, η δικογραφία διαχωρίστηκε ώστε η υπόθεση, που θα εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook