Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι δικηγόροι των θυμάτων που κατήγγειλαν τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια και κακομεταχείριση, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

«Δικαίωση των θυμάτων οι οποίοι βρήκαν το σθένος να καταγγείλουν, παρά τη μικρή τους ηλικία» χαρακτηρίζουν την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και 7 πρώην εργαζομένων της Κιβωτού του Κόσμου, σε ανακοίνωση τους, οι συνήγοροι των θυμάτων, Κώστας Κοσμάτος, Κλειώ Παπαπαντολέων και Χρήστος Λαμπάκης.

Στην ανακοίνωση τους οι συνήγοροι των παιδιών που κατήγγειλαν στις αρχές την υπόθεση αναφέρουν:

«H άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του βασικού εμπλεκομένου και επτά άλλων εργαζομένων στην Κιβωτό του Κόσμου, στη βάση όλου εν γένει του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε κατά την προκαταρκτική εξέταση αποτελεί αναμφισβήτητα σημαντική εξέλιξη.

Αφενός σημαίνει ότι η Εισαγγελέας που μελέτησε τη δικογραφία έκρινε ότι συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση σοβαρών εγκλημάτων εις βάρος των εντολέων μας, αξιολογώντας προφανώς ως αξιόπιστες τις καταγγελίες και καταθέσεις τους. Αφετέρου συνιστά μία πρώτη, έστω και σε πρώιμο στάδιο, δικαίωση των εντολέων μας αλλά και όλων των θυμάτων, οι οποίοι βρήκαν το σθένος να καταγγείλουν, παρά τη μικρή τους ηλικία.

Αναμένουμε την διαβίβαση της δικογραφίας σε τακτικό ανακριτή ως προς τα κακουργήματα και τον ορισμό δικασίμου για τις πλημμεληματικές πράξεις.

Σεβόμενοι απολύτως τη μυστικότητα της ανακριτικής διαδικασίας, αλλά και τη δευτερογενή θυματοποίηση των εντολέων μας που έλαβε χώρα με τη δημοσιοποίηση υλικού της δικογραφίας, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση ή αναφορά. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι η όσο το δυνατόν ταχύτερη διαδικαστική εξέλιξη και εκκαθάριση της συγκεκριμένης υπόθεσης θα συντείνει στον περιορισμό του τραύματος και του στιγματισμού τους».

Η πρώτη αντίδραση της μητέρας του 15χρονου και πρώην τρόφιμου
«Είναι η πρώτη δικαίωση του παιδιού μου. Περιμένω όμως να μπει φυλακή και να πληρώσει για αυτά που έκανε στον γιο μου. Από την αρχή, πίστεψα όσα μου περιέγραψε και ό,τι βίωσε δίπλα σε αυτόν τον παπά. Το παιδί μου είναι χάλια ψυχολογικά. Προσπαθώ να τον έχω όσο μπορώ ήρεμο», δήλωσε η μητέρα του 15χρονου που κατηγορεί για ασέλγεια τον πατέρα Αντώνιο.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» του MEGA, ένας από τους πρώην τρόφιμους της Κιβωτού του Κόσμου κατήγγειλε στο υπόμνημά του στις Αρχές τις συνθήκες διαβίωσης μέσα στη δομή, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι τον είχαν 8 μήνες στην απομόνωση και ότι τον χτυπούσαν με σανίδες. Δείτε εδώ τα όσα κατήγγελε με υπόμνημα στον εισαγγελέα

«Με έθεσαν σε παρατεταμένη απομόνωση για 8 μήνες, διότι με είχαν κλειδωμένο μόνο μου σε ένα δωμάτιο όλη μέρα, φέρνοντάς μου μόνο φαγητό. Επίσης, ενώ ήμουν σε απομόνωση 2-3 μήνες, ο εργαζόμενος της Κιβωτού δύο φορές με είχε κακοποιήσει μέσα στο δωμάτιο, την ώρα που μου έφερνε βραδινό φαγητό, ρίχνοντάς μου σφαλιάρες, πιάνοντάς με από τον λαιμό, και πετώντας με κάτω», δήλωσε στο υπόμνημά του ο πρώην τρόφιμος.

«Με την παρατεταμένη απομόνωσή μου σε ένα δωμάτιο για 8 μήνες, στο οποίο βρισκόμουν κλειδωμένος, ο εργαζόμενος μού προξένησε εντονότατο ψυχικό πόνο και μου επέφερε σοβαρή ψυχική βλάβη, με δεδομένο ότι στερήθηκα την δυνατότητα επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα και με τις αγαπημένες μου αδελφές, ενώ για κάποιο διάστημα δεν με άφηναν να πηγαίνω ούτε στο σχολείο μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην τρόφιμος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook