Σοκαριστικά βίντεο με παιδιά ακόμα και 10 ετών να δίνουν οδηγίες χρήσης πως κατασκευάζονται κροτίδες, τις οποίες μετά ανάβουν ανεβάζοντας το βίντεο στο ΤikTok.

Κροτίδες, βεγγαλικά, δυναμιτάκια, «φονικά όπλα» στα χέρια ανηλίκων.

Ενόψει του Πάσχα επιτήδειοι τα πωλούν μέσω σοσιαλ μίντια σε μικρούς μαθητές, οι οποίοι στη συνέχεια τα επιδεικνύουν ανεβάζοντας βίντεο σε κοινωνικές πλατφόρμες όπως το ΤΙΚ ΤΟΚ.

Σε βίντεο που φέρνει στο φως το MEGA παιδιά ακόμη και 10 ετών δίνουν οδηγίες χρήσης και στη συνέχεια τα ανάβουν ρισκάροντας άμεσα να τραυματιστούν.

H καύση των βεγγαλικών τις ημέρες του Πάσχα και ιδιαίτερα μετά την Ανάσταση είναι ένα έθιμο, το οποίο πολλοί επιμένουν να τηρούν, παρά τα ατυχήματα που έχουν συμβεί κατά το παρελθόν με τραυματισμούς , ακρωτηριασμούς ακόμη και μόνιμα προβλήματα ακοής.

Μάλιστα, μέσα σε 20 χρόνια 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από βεγγαλικά. Σε άλλη περίπτωση, το χέρι ενός 10χρονου αγοριού από την Κρήτη που λίγο κόντεψε να το χάσει όταν έσκασε δυναμιτάκι.

«Πασχαλινό σαφάρι» ελέγχων
Σε ολόκληρη τη χώρα η αστυνομία έχει αρχίσει εντατικούς ελέγχους. Ήδη έχει συλληφθεί ένας 35χρονος που διακινούσε παράνομα βεγγαλικά μέσω διαδικτύου.

Στην κατοχή του βρέθηκαν περισσότερα από 700 βεγγαλικά. Άλλοι 4 άνδρες συνελήφθησαν στην περιοχή του Ρέντη . Στην κατοχή τους βρέθηκαν πάνω από 4.000 δυναμιτάκια, δυναμίτες και φωτοβολίδες.

«Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να παταχθεί η διακίνηση και η εμπορία των παράνομων και άκρως επικίνδυνων βεγγαλικών κροτίδων πυροτεχνημάτων. Άλλωστε η διακίνηση η κατασκευή η εμπορία και η κατοχή συνιστούν ποινικά αδικήματα», δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης.

Στα λάθος χέρια ακόμα και το πιο τέλεια κατασκευασμένο πυροτέχνημα μπορεί να αποβεί θανατηφόρο προειδοποιούν οι ειδικοί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook