Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία – ανάχωμα για την κάθοδο στις εκλογές του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη υπό την προσχηματική ηγεσία του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Με ευρεία πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε τελικά η τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη εμποδίζοντας εγκληματικούς σχηματισμούς να μπούν στη Βουλή φορώντας τον μανδύα πολιτικού κόμματος.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε και απείχε από την ψηφοφορία.

Αρνητικά ψήφισαν ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση.

Σύγκρουση Βορίδη – Τσίπρα
Η τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής χαρακτηρίστηκε από την σύγκρουση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Βορίδης κατηγόρησε ανοικτά τον Αλέξη Τσίπρα ότι υιοθετεί τα επιχειρήματα της υπεράσπισης των φασιστών, με το να καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι κινήθηκε όταν είδε ότι ανεβαίνουν τα ποσοστά του κόμματος που ίδρυσε ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό, όπως και με το να κάνει λόγο για αντισυνταγματική ρύθμιση.

«Αυτό είναι το μέτωπο με τον φασισμό; Να υιοθετείς τα επιχειρήματα των φασιστών; Να αναπτύσσεις τον ισχυρισμό ότι η υφιστάμενη διάταξη παραβιάζει το σύνταγμα, δεν το είχατε πει ποτέ. Σήμερα το είπατε. Αυτά είπατε και είναι εξαιρετικά άσχημα. Διότι είναι ένα ζήτημα ποια είναι η βέλτιστη διάταξη και είναι ένα άλλο ζήτημα να υιοθετείτε την επιχειρηματολογία των άλλων. Μάλιστα το πήγατε ένα βήμα παραπάνω και μας είπατε ότι ενδέχεται να καταδικαστούμε από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ε, λοιπόν, τι να πω. Ακόμα και ίδιοι δεν το έχουν πάει τόσο μακριά. Γιατί το κάνατε; Για να δικαιολογήσετε ότι δεν θα ψηφίσετε την διάταξη;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Στην παρέμβαση που έκανε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια του πολυνομοσχέδιου του υπουργείου Εσωτερικών, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πρόχειρη νομοθέτηση, κατηγορώντας τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «θεσμικό ερασιτεχνισμό και κοινοβουλευτική απαξία» αναφορικά με την τρίτη τροπολογία σχετικά με το θεσμικό «στοπ» στο κόμμα Κασιδιάρη.

«Προσχωρήσαμε σε αυτή την άποψη και καταθέσαμε την τροπολογία στη Βουλή και την αρνηθήκατε», σημείωσε χαρακτηριστικά, ο Αλ. Τσίπρας και εξαπέλυσε τα βέλη του προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά και με την αήθη επίθεση του Κ. Μητσοτάκη ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά.

«Όλη η αριστερά κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή και μόνο εσείς κ. Βορίδη δεν το κλείνετε;» σχολίασε χαρακτηριστικά, ο Αλ. Τσίπρας αφήνοντας σαφείς αιχμές για το πολιτικό παρελθόν του ΥΠΕΣ.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το θέμα με το μόρφωμα Κασιδιάρη θα μπορούσε να λυθεί με μία μικρή προσθήκη στον υπάρχοντα νόμο. Με μία διάταξη που θα ορίζει ότι δεν θα ανακηρύσσεται κόμμα εάν έχει στις λίστες του καταδικασθέντες για ρατσιστικά εγκλήματα ή εγκλήματα που έχουν να κάνουν με τη νεοναζιστική ιδεολογία.

Πειθαρχικός έλεγχος για τον Κασιδιάρη
Σε πειθαρχικό έλεγχο προχωρούν οι αρχές για τον Ηλία Κασιδιάρη προκειμένου να διαπιστωθεί πώς ο ίδιος διαρρέει μηνύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ είναι έγκλειστος στην φυλακή Δομοκού, χωρίς να διαθέτει κινητό ή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

.Σύμφωνα με πηγές από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αύριο (12.04) αναμένεται να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο της φυλακής Δομοκού, με τη συμμετοχή του εισαγγελέα που εποπτεύει το σωφρονιστικό κατάστημα και να εξετάσει εάν ο βαρυποινίτης καταδικασμένος για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο όχι μόνο για να συνομιλεί με τους δικηγόρους και τους οικείους του για προσωπικά θέματα όπως έχει δικαίωμα ή για άλλους λόγους που εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Και αυτό καθώς στο διαδίκτυο έχει ανέβει υλικό με τη φωνή του, ακόμη και βίντεο με μηνύματα που ακούγεται ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν έχει κινητό στη φυλακή-κάτι που απαγορεύεται-ούτε πρόσβαση στο Ιντερνετ και αυτό έχει φανεί και από τους πολλούς ελέγχους που έχουν γίνει στο κελί του.

Ετσι αυτό που φαίνεται να συμβαίνει –σύμφωνα με τις πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη- είναι ότι χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο των φυλακών, συνομιλεί με κάποιους που τον ηχογραφούν και ακολούθως ανεβαίνουν στο Ιντερνετ αυτά που λέει.

Και το 2021 είχε γίνει πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος του Κασιδιάρη όταν το Συμβούλιο των Φυλακών είχαν απασχολήσει κηρύγματα μίσους που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας. Αναμένεται αν το Συμβούλιο επιβάλει πειθαρχικές ποινές και τις είδους στον Κασιδιάρη, μετά τη συνεδρίασή του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook