Έξι νεκροί και 6 σοβαρά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος στην Εγνατία Οδό όχημα με τους παράνομους μετανάστες συγκρούστηκε με ΙΧ.

Ο 46χρονος Γιώργος Τζανετάκης οδηγός του ΙΧ επέστρεφε από την εργασία στο σπίτι του στην Αλεξανδρούπολη όταν ξαφνικά έπεσε πάνω του ένα αυτοκίνητο που μετέφερε παράνομα μετανάστες και κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα αντίθετα στο ρεύμα της Εγνατίας Οδού. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, μετωπική και ο άτυχος Γιώργος, οδηγός του ΙΧ βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Όπως γράφει το evros-news.gr ο 46χρονος Γιώργος ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού εργαζόταν στην εταιρεία Μύλοι Θράκης και επέστρεφε από την Κομοτηνή όπου είχε μεταβεί Μεγάλο Σάββατο για επαγελματικές υποχρεώσεις.

Κινούνταν κανονικά με το αυτοκίνητο του μάρκας OPEL από την Κομοτηνή προς Αλεξανδρούπολη. Πάνω σε στροφή είδε ξαφνικά να έρχεται πάνω του το AUDI A4 με οδηγό τον διακινητή λαθρομεταναστών και 10 επιβαίνοντας, το οποίο είχε μπει από τον κόμβο της Μάκρης στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού.

Δυστυχώς δεν πρόλαβε να αντιδράσει και η σύγκρουση ήταν μετωπική, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 46χρονος και άλλοι 5 από το όχημα των λαθρομεταναστών. Ο οδηγός διακινητής και άλλοι τέσσερις λαθρομετανάστες, είναι επισης μεκροί Οι υπόλοιποι 6 νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, οι τέσσερις από αυτούς σε πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας όλα ξεκίνησαν όταν στην Μάκρη όταν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης έκαναν σήμα στον αλλοδαπό οδηγό που μετέφερε τους παράνομους μετανάστες να σταματήσει. Εκείνος, όμως, αντί να σταματήσει, πάτησε γκάζι, εμβόλισε το περιπολικό και στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα. Μπήκε μάλιστα από τον κόμβο που υπάρχει εκεί στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής και συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο ΙΧ που οδηγούσε ο άτυχος 46χρονος Γιώργος Τζανετάκης, ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:
Σήμερα (15-4-2023) πρωινές ώρες, εντός του οικισμού Μάκρης Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως, ο οδηγός αυτού δεν συμμορφώθηκε.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει τον έλεγχο εμβόλισε το περιπολικό, ενώ ακολούθως συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα.

Στη συνέχεια το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνήςκαι να έχει προσκρούσει μετωπικά με έτερο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός.
Από το ατύχημα τραυματίσθηκαν θανάσιμα ο 46χρονος ημεδαπός οδηγός του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου και ο αλλοδαπός οδηγός του έτερου οχήματος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, από τους οποίους υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός των τεσσάρων και τραυματισμός των υπολοίπων έξι.

Άπαντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook