Για έντονα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί η Εθνική Μετεωορολογική Υπηρεσία ( ΕΜΥ) με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε σήμερα (16/4/2023)

Iσχυρές βροχές, καταιγίδες, ενισχυμένοι άνεμοι και πιθανώς χαλαζοπτώσεις από σήμερα Κυριακή έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική και κατά τόπους στη βόρεια χώρα από σήμερα Κυριακή (16-04-2023) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (17-04-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Κυριακή (16-04-2023)
α) από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τη νύχτα τα φαινόμενα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Β. Αύριο Δευτέρα (17-04-2023)
α) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά.
β) μέχρι το απόγευμα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 18 με 21 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη τους 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook