Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων αλλά και των σεισμολόγων στην Εύβοια μετά τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 22 Απριλίου.

«Δεν πρέπει να βλέπουμε μεμονωμένα το σημερινό σεισμό στην Εύβοια», δήλωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος καθώς όπως είπε , «εδώ και τέσσερις μήνες η περιοχή βρίσκεται σε έντονη σεισμική δραστηριότητα».

O καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο evima.gr, τόνισε πως είναι πιθανό να γίνει ένας ισχυρός σεισμός στην Εύβοια.

Και στην κατεύθυνση αυτή πρότεινε την άμεση κινητοποίηση των Αρχών και του Δήμου για την λήψη προληπτικών μέτρων για να υπάρξει ετοιμότητα αντιμετώπισης στο ενδεχόμενο ενός ισχυρότερου σεισμού.

O σεισμός σημειώθηκε στις 11:38 το πρωί του Σαββάτου, 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων της Εύβοιας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11,1 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο evima.gr, δήλωσε χαρακτηριστικά πως, «δεν πρέπει να βλέπουμε με μονωμένα το σημερινό σεισμό. Η περιοχή βρίσκεται εδώ και τέσσερις μήνες σε σεισμική δραστηριότητα, απλά τους προηγούμενους μήνες υπήρχε ύφεση στα μεγάλα σεισμικά μεγέθη, ο σημερινός σεισμός μας δείχνει πως ενεργοποιήθηκαν ξανά και είναι ικανά να δώσουν μεγαλύτερο σεισμό».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα και πιστά η πλήρης εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου Εγκέλαδος με το οποίο η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς πρέπει να πάρουν άμεσα προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού. Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι σεισμοί να συνεχιστούν και το καλοκαίρι στην περιοχή».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook