Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο τραυματίες από το δυστύχημα στον Πλαταμώνα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που συγκρούστηκε με δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

Οι δύο τραυματίες, ηλικίας 23 και 28 ετών, έφεραν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 23χρονος είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση, καθώς λόγω τραυματισμών υποβλήθηκε ταυτόχρονα και σε ορθοπεδική επέμβαση.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, τα πρώτα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για την πορεία της υγείας και των δυο.
Από το δυστύχημα, τραυματίστηκε ακόμη ένας 19χρονος ο οποίος επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον συνομήλικό του που βρήκε τραγικό θάνατο και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Υπεβλήθη σε χειρουργείο στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικές Θεραπείας στο νοσοκομείο Ιασώ στη Λάρισα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Οι υπόλοιποι τρεις τραυματίες 44, 42 κι 8 ετών που επέβαιναν στο δεύτερο Ι.Χ. είναι τραυματισμένοι ελαφρά και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τη 01:30, όταν το διώροφο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, κινούμενο επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα, εμβόλισε τα δύο, προπορευόμενα ΙΧ αυτοκίνητα ελάχιστα μέτρα μετά τη σήραγγα του Πλαταμώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αμάξια ήταν σταθμευμένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, ενώ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είχε επικοινωνία με τον οδηγό του λεωφορείου λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση, τα αυτοκίνητα φέρεται να είχαν σβηστά τα φώτα και είχαν σταθμεύσει στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του ΚΤΕΛ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, «δεν προέκυψε καμία παράβαση, από το αλκοτέστ (διαπιστώθηκε ποσότητα αλκοόλ ΜΗΔΕΝ) και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα που εξετάστηκαν (κατάσταση λεωφορείου, ταχογράφος, κλπ)».

Η ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης:

Ο έμπειρος οδηγός του λεωφορείου μας, το οποίο ενεπλάκη σε Τροχαίο δυστύχημα, αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα, καθώς δεν προέκυψε καμία παράβαση, από το αλκοτέστ (διαπιστώθηκε ποσότητα αλκοόλ ΜΗΔΕΝ) και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα που εξετάστηκαν (κατάσταση λεωφορείου, ταχογράφος, κλπ).

Σε κάθε περίπτωση, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί, με την πλήρη διερεύνηση του συμβάντος, από τις αρχές. Αυτό που προέχει, για την εταιρεία μας, είναι η ανάρρωση των συνανθρώπων μας. Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο ενός νέου παιδιού, από τους επιβαίνοντες στα δύο Ι. Χ. και την ευχή μας, να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά, θύμα της ασφάλτου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook