Οι περιοχές με το περισσότερο κρύο. Τι δείχνουν τα στοιχεία του meteo.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα η τρίτη και τελευταία φάση της κακοκαιρίας “Λέανδρος”, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό εντοπίζεται πλέον στην Κρήτη. Από τις νυκτερινές ώρες και έως το ξημέρωμα της Δευτέρας, πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν, όπως αναμενόταν, σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, με μεγάλα ύψη χιονιού να αναφέρονται στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βροχές και οι καταιγίδες στα νότια νησιωτικά και παράκτια τμήματα και στην Κρήτη και οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής και νότια χώρας, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων των νομών Αττικής και Βοιωτίας, θα συνεχιστούν έως αργά το απόγευμα μειούμενες σε ένταση και έκταση.

Συνθήκες ολικού παγετού επικρατούν στη δυτική Μακεδονία, όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -14 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και στους -10 βαθμούς στην Καστοριά. Με θερμοκρασίες υπό το μηδέν ξύπνησε η Θεσσαλονίκη, όπου ο υδράργυρος έδειξε -3 βαθμούς Κελσίου και -6 βαθμούς στις Σέρρες. Στα ίδια χαμηλά επίπεδα οι θερμοκρασίες σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με τον υδράργυρο να υποχωρεί στους -7 βαθμούς Κελσίου στη Δράμα και στους -6 στην Αλεξανδρούπολη.

Μπορεί ο χιονιάς των προηγούμενων 24ώρων να κινείται νοτιότερα, αλλά ο παγετός παραμένει στη βόρεια Ελλάδα και γι’ αυτόν τον λόγο οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Με αλυσίδες και ειδικού τύπου ελαστικά πρέπει να είναι εφοδιασμένοι όσοι κινούνται σε ορεινούς δρόμους της Φλώρινας και της Καστοριάς, ενώ το ίδιο ισχύει για τη μετακίνηση σε ορεινά σημεία του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής, της Ημαθίας, του Κιλκίς και της Πέλλας.

Χωρίς προβλήματα πάντως διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού και στους κάθετους άξονές της.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπεται να διαρκέσουν έως αύριο, Τρίτη 19 Ιανουαρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook