Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων του Σουδάν και ο επαναπατρισμός στην Ελλάδα, εμώ παράλληλα η χώρας βοηθά και στη μεταφορά Ευρωπαίων πολιτών ξένων κρατών.

Στις 4.30 το απόγευμα της Τετάρτης (26.04.2023) προσγειώθηκε στην Τανάγρα το μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε 34 πολίτες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 16 Έλληνες, μία Ελληνοκύπρια, 9 Ρουμάνοι και 8 Φινλανδοί πολίτες, που απεγκλωβίστηκαν από το φλεγόμενο Σουδάν ,ενώ μεταξύ των διασωθέντων επιβατών ήταν και αρκετά παιδιά.
Ανάμεσα στους 16 Έλληνες, βρισκόταν και η σύζυγος του τραυματία που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η συγκεκριμένη πτήση κράτησε κάτι παραπάνω από 22 ώρες. Το C-27J αναχώρησε από το Ασουάν της Αιγύπτου χθες στις 17:10 τοπική ώρα για το Τζιμπουτί, απ’ όπου παρέλαβε τους Ρουμάνους και Φινλανδούς πολίτες. Επέστρεψε στο Ασουάν σήμερα στις 04:30 τοπική ώρα για ανεφοδιασμό. Στις 06:30 απογειώθηκε για την Άκαμπα της Ιορδανίας απ’ όπου παρέλαβε τους 16 Έλληνες και μία Κύπρια υπήκοο.

Απογειώθηκε στις 09:00 τοπική ώρα με τελικό προορισμό την Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.

Nα σημειωθεί ότι στις 16:04 απογειώθηκε ένα C-27 από την Ελευσίνα με κατεύθυνση το Ασουάν για να συνεχίσει την επιχείρηση απεγκλωβισμού Ευρωπαίων πολιτών από το Σουδάν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook