Στο πρόσωπο του ανθρώπου που έδωσε την εντολή της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί που ερευνούν την δολοφονία του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο σχέδιο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ κατέστρωσαν και γνώριζαν 5 ή 6 άτομα, ανάμεσα τους και οι δύο συλληφθέντες και ο εντολέας – ηθικός αυτουργός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, που μεταδόθηκαν στο δελτίο του MEGA η αστυνομία έχει σαφή εικόνα για το ποια ήταν τα άτομα που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Οι Αρχές έχουν χαρτογραφήσει τα πρόσωπα, τους δράστες, αλλά και τα κίνητρα της δολοφονίας, τα οποία φέρονται να αφορούν τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου τα οποία είχαν ενοχλήσει άτομα του χώρου του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το δύσκολο της υπόθεσης είναι πως ένας από τους δύο συλληφθέντες θα πρέπει να ομολογήσει τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η αστυνομία έχει σαφή εικόνα για το ποια ήταν τα άτομα που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Οι Αρχές έχουν χαρτογραφήσει τα πρόσωπα, τους δράστες, αλλά και τα κίνητρα της δολοφονίας, τα οποία φέρονται να αφορούν τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου τα οποία είχαν ενοχλήσει άτομα του χώρου του οργανωμένου εγκλήματος.

Ακόμη, ένα άτομο αναζητείται, το οποίο φέρεται να είναι ο οδηγός της μοτοσικλέτας. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές έχουν φτάσει στα ίχνη του από συνομιλίες που είχε με τους συλληφθέντες, ενώ το εν λόγω πρόσωπο είχε κατηγορηθεί για υπόθεση εκβιασμού πριν από επτά χρόνια περίπου.

Μαζί με αυτόν, αναζητείται και ένας ακόμη άνδρας, επίσης κατηγορούμενος για εκβιάσεις, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή και φέρεται να έχει συντονιστικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου.

Τον εντολέα θέλω να βρουν και ας κλείσω μετά τα μάτια μου να πάω κοντά του» – Συγκλονίζει η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ

Η κ. Παναγιώτα, μητέρα του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβαζ, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για τα πρώτα της συναισθήματα μερά τη σύλληψη δύο υπόπτων για τη δολοφονία του.

Δεν αισθάνεστε καλυτέρα που δύο από αυτούς που αφαίρεσαν τη ζωή του παιδιού σας, συνελήφθησαν;
Πώς να είμαι κορίτσι μου πώς να είμαι, από τη μέρα που το άκουσα… Αυτό το περίμενα 2 χρόνια. Αλλά εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο να βρεθεί ο εντολέας. Αυτός με ενδιαφέρει περισσότερο, τον εντολέα θέλω να βρούνε», ανέφερε αρχικά.

Είναι κάποιου είδους δικαίωση αυτή για εκείνη;
Η κ. Παναγιώτα τόνισε πως, «σίγουρα, σίγουρα. Αύριο το πρωί θα πάω να του τα πω του παιδιού μου. Πρωί πρωί θα πάω να του τα πω, να ησυχάσει η ψυχούλα του. Έχω ακούσει ότι είναι στα ίχνη άλλων δύο δραστών από την τηλεόραση.
Εγώ τι να πω; Δεν ξέρω τι γινόταν εκεί κάτω. Εγώ ήμουν εδώ πέρα, το παιδί μου ήταν κάτω δεν ήξερα κάτι εγώ, δεν μου έλεγε τίποτα το παιδί μου, μου έλεγε «μαμά, όλα καλά». Δεν μου έλεγε τίποτα. Ένα πράγμα ξέρω εγώ. Ότι το παιδί μου ήταν το όνειρό του η δημοσιογραφία και δεν το αφήσανε τα πραγματοποιήσει το όνειρό του μέχρι το τέλος του. Αχ τι άλλο να πω, δεν ξέρω τίποτα άλλο».

Δεν θέλει να μάθει τον λόγο που δολοφονήσαν το παιδί της;
«Μα φυσικά θέλω να μάθω αλλά θέλω τον εντολέα, να μάθω γιατί το έκανε. Από τον εντολέα θέλω. Μόνο από αυτόν θεώ να μάθω τι έγινε και για ποιον λόγο το έκανε αυτό στο παιδί μου. Σίγουρα θα απαλύνει τον πόνο μου. Θα ξέρω. Και μετά ας κλείσω τα μάτια μου και να πάω κοντά στο παιδί μου, δεν θέλω τίποτα άλλο. Το ξέρω που με βλέπει το παιδί μου, το ξέρω και το αισθάνομαι ότι είναι κοντά μου τώρα», συνέχισε η κ. Παναγιώτα.

Τον έχει ονειρευτεί η κ. Παναγιώτα τον γιο της, Γιώργο Καραϊβάζ;
«Πολλές φορές, αλλά δεν μου λέει τίποτα. Το μόνο που μου λέει είναι μαμά να είσαι καλά. Να ανάβεις το καντηλάκι μου, θέλω να φεύγεις χαρούμενη. Η κόρη μου έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη αλλά τι να μου πει; Αυτό θέλει και εκείνη», κατέληξε η μητέρα του δημοσιογράφου.

Οι δύο συλλήψεις – Πώς το λευκό βαν οδήγησε στον εντοπισμό τους
Σε δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, όπως ενημέρωσε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο αδέλφια, ηλικίας 40 και 48 ετών, που εμπλέκονται και σε άλλες ποινικές υποθέσεις και συγκεκριμένα στη δολοφονία ενός πυγμάχου στο Γαλάτσι το 2021.
Τα δύο αδέρφια είχαν βρεθεί στο στόχαστρο των Αρχών τους τελευταίους μήνες και συνελήφθησαν ύστερα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος τους από τις δικαστικές αρχές.

Συγκεκριμένα, οι συλλήψεις έγιναν σε Γέρακα, όπου έμενε ο ένας από τους συλληφθέντες, και στη Νίκαια. Ιδιαίτερα, η περιοχή αυτή έχει μεγάλη σημασία στην υπόθεση, καθώς εκεί βρίσκεται η εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών, στην οποία ανήκει το λευκό βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν από το σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Πληροφορίες του MEGA αναφέρουν πως η αστυνομία έχει σαφείς ενδείξεις ότι είναι πολύ πιθανό ο ένας από τους δύο συλληφθέντες να είναι ένα από τα άτομα που επέβαιναν στη μηχανή που προσέγγισε τον δημοσιογράφο.
Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών χειρίστηκαν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και παρατήρησαν ότι στην περιοχή βρισκόταν ένα λευκό βαν. Αναλύοντας τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας διαπίστωσαν ότι υπήρχε μία επιγραφή από εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών στο βαν.

Το στοιχείο αυτό οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή της Νίκαιας, με τους αξιωματικούς να ανοίγουν την έρευνα σε ακτίνα 2,5 χλμ. Στη συνέχεια συνομίλησαν με τους διαχειριστές όλων των πολυκατοικιών της περιοχής, ωστόσο κανένας από τους διαχειριστές δεν τους είπε ότι την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είχαν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της εταιρείας καθαρισμού.

Το επόμενο βήμα της αστυνομίας ήταν να κάνει έφοδο στην εταιρεία καθαρισμού ως Οικονομική Αστυνομία και πήραν τα βιβλία της εταιρείας. Εκεί δεν είδαν να υπάρχει καταγεγραμμένη η παρουσία του λευκού βαν στον Άλιμο, όπου σημειώθηκε η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με το στοιχείο αυτό να αποδεικνύει ότι το βαν βρισκόταν στο σημείο για κάποιον άλλο λόγο και όχι για τον καθαρισμό κάποιας πολυκατοικίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook