Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της Στάθας Αλεξανδροπούλου, της χήρας του Γιώργου Καραϊβάζ για τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου κάτω από το σπίτι τους στον Άλιμο.

Η σύζυγος του δολοφονημένου δημοσιογράφου, Στάθα Αλεξανδροπούλου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την μοιραία μέρα που δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Όπως είπε στην αρχή δεν κατάλαβε κάτι μέχρι τη στιγμή που κατέβηκε στο δρόμο και είδε τον σύζυγό της αιμόφυρτο στο δρόμο. Η περιγραφή της Στάθας Αλεξανδροπούλου συγκλόνισε τους δύο παρουσιαστές.
Η Στάθα Αλεξανδροπούλου είπε για την μοιραία μέρα της δολοφονίας: «Δεν μπορώ να ξεχάσω την μέρα της δολοφονίας του. Δεν είδα ούτε άκουσα. Με πήρε τηλέφωνο η συγκάτοικος και με ρώτησε εάν έχω ακούσει σειρήνες, περιπολικά, ασθενοφόρα, για νεκρούς. Εγώ μου λέει είμαι στο μπαλκόνι και βγάζω φωτογραφίες για να δώσω αποκλειστικά στον Γιώργο. Ταυτόχρονα στο τηλέφωνο μου, χτυπούσε δεύτερη γραμμή ο Γιώργος Καλλιακμάνης, που είναι και οικογενειακός φίλος και μου λέει Στάθα είστε καλά; Ο Γιώργος είναι καλά; Εκεί κατάλαβα ότι η συμπλοκή αφορούσε στον Γιώργο. Βγήκα στο μπαλκόνι, κοιτάζω ακριβώς κάτω από το σπίτι μας, βλέπω ότι μπροστά από το παρκινγκ υπήρχε θέση στάθμευσης, υπήρχε η δυνατότητα να σταθμεύσει ο Γιώργος το αυτοκίνητό του. Ο Γιώργος ερχόταν σπίτι για να βγουν την πρώτη βόλτα με τον γιο μου, με το καινούριο του αμάξι.

Και πρόσθεσε: «Αμέσως όταν ο γιος μου, μού είπε ότι το αυτοκίνητο του Γιώργου είναι κάτω, έτρεξα κάτω και στη γωνία στο παρκάκι είδα τον Γιώργο αιμόφυρτο, πεσμένο κάτω. Το ασθενοφόρο στην απέναντί πλευρά ήταν με ανοιχτές πόρτες. Για κάποια δευτερόλεπτα αναρωτιόμουν γιατί δεν τον βάζουν μέσα στο ασθενοφόρο για να πάνε στο νοσοκομείο, μετά συνειδητοποίησα ότι ο προφανώς ο Γιώργος δεν είχε ανάγκη περίθαλψης. Γυρνώντας είδα το παιδί μας να πιάνει το κεφάλι του και να λέει «μαμά πες μου ότι δεν είναι ο μπαμπάς». Του είπα «Δημήτρη μας σκότωσαν τον μπαμπά, μείναμε οι δυο μας. τον βλέπαμε για πολλή ώρα αιμόφυρτο. Είχε «πέσει» περήφανα ακόμα και την ώρα που τον σκότωσαν».

Όσο για το αν θα τους συγχωρούσε ο Γιώργος Καρϊβάζ αλλά και η ίδια είπε:
»Ο Γιώργος ήταν ένας άνθρωπος που δεν συγχωρούσε γιατί δεν καταδίκαζε ήταν ένας άνθρωπος που άκουγε και την άλλη πλευρά. Έχω συγχωρήσει τους δολοφόνους του. Θεωρώ ότι η ζωή τους έφερε σε αυτόν τον άσχημο δρόμο. Ο καθένας επιλέγει τη ζωή του. Δεν ξέρω πώς εμπλέξαν αυτοί οι άνθρωποι. Λυπάμαι όταν ένας άνθρωπος για χρήματα φτάνει να κάνει αυτή τη δουλειά. Είναι πολύ λυπηρό».

Έχει σημασία για εκείνη να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας;
«Για μένα η εντολή είναι ξεκάθαρο ότι έχει δοθεί επειδή ο Γιώργος τους ενοχλούσε και δεν ήθελαν να γράφει και να μιλάει. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι για την δουλειά. Για την Δημοκρατία και την ελευθεροτυπία, είναι σημαντικό, για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους ναι. Για μένα και το παιδί μου δεν έχει σημασία. Καλό είναι οι άνθρωποι που κάνουν αυτή τη δουλειά ή πάνε να την κάνουν να κάνουν μία ενδοσκόπηση και να συνειδητοποιήσουν την αξία της ανθρώπινης ζωής.», κατέληξε η κ. Αλεξανδροπούλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook